LeKin A-nuorten kiekkokausi sujunut hienoissa merkeissä

Ville Keskinen on pelannut kuluvalla kaudella sekä LeKin edustusjoukkueessa että A-nuorissa Kuva: Jarno Hietanen

Lempäälän Kisan jääkiekon varttunein junioriryhmä eli U20-ikäluokka on pelannut nousujohteisen ja erinomaisen tuloksekkaan kauden tähän asti. Kun kolme pelikierrosta on pelaamatta, johtaa LeKi maan toiseksi korkeinta sarjaa eli Mestistä seitsemän pisteen turvin.

Takaa-ajajista lähimmät, Karhu-Kissat ja Kiekko-Vantaa, ovat pelanneet kaksi peliä lempääläisiä vähemmän, joten LeKin valmennusjohto ei vielä halua ennakoida, pääseekö LeKi kahden parhaan joukkoon ja sitä myöten karsimaan paikasta ensi kauden A-nuorten pääsarjaan.

– Kaikki on omissa käsissämme, jos klaaraamme loput pelit voitokkaasti, olemme kärkikaksikossa. Ajatukset ovat kuitenkin tässä ja nyt, mielessä on seuraava kamppailu Seinäjokea vastaan, kommentoi LeKi-valmentaja Joonas Lehtonen.

 

LeKin joukkue on ottanut isoja kehitysloikkia eteenpäin niin yksilöinä kuin joukkueenakin. Joukkueen kokoonpano on hyvin lempääläispainotteinen ja joukkueen henki sekä tekemisen meininki saa valmentajalta vuolaat kiitokset.

– Mahtava joukkue kokonaisuudessaan. Olemme pystyneet kaivamaan tasaisista peleistä voittoja, mikä kertoo hyvästä joukkuekemiasta, Lehtonen kiittää.

A-nuorten Mestiksessä ei pelata pudotuspelejä, vaan runkosarjan voittaja saa mestaruusmitalit. Kaksi Mestiksen parasta jatkavat kautta kuuden SM-sarjan heikoimman kanssa. Kahdeksan joukkueen yksinkertaisen sarjan kaksi parasta lunastaa paikan SM-sarjaan kaudella 2023–24.

– Mahdollisuudet on pitkään ja hienoon kevääseen. Upeaa olisi, jos pojat pääsisivät pelaamaan kovia pelejä, mutta nyt keskitymme vain näihin Mestiksen viimeisiin otteluihin. Toivottavasti saamme kotihalliin hyvän yleisön tuen, kun kohtaamme Seinäjoen ja Haukat Hakkarissa.

 

Tuoreimmissa peleissä LeKi voitti Hakkarissa sarjakolmosen Kiekko-Vantaan maalein 6–4, mutta seuraavana päivänä vieraskaukalossa JyP Akatemia oli maalein 4–3 LeKiä parempi.

– Vantaa-ottelu oli todella hyvä ja kovatasoinen peli. Jyväskylään matkasimme pelaamaan jo seuraavana päivänä. Menimme 3–0-johtoon, mutta vastustaja tuli takaa ohi. Se oli taas hyvää oppia joukkueelle, tiivisti Joonas Lehtonen viimeisimpien pelin päällimmäiset ajatukset.

Miesten Suomi-sarjassa LeKi hävisi Lapuan Virkiälle kotihallissa kirvelevästi maalein 3–5. Ratkaisumaali syntyi ajassa 59.44 ja viidennen osuman lapualaiset iskivät LeKin tyhjään maaliin.

Sarjassa LeKi on sijalla viisi. Siirtoraja meni umpeen 15. helmikuuta, lempääläisten pelaajarosteri ei muuttunut.