Ahtialanjärven linnut saivat merkittävän lahjoituksen

Komea pesälaatikkoryhmä valmiina asennettavaksi vesilintujen pesimälaatikoiksi Ahtialanjärvelle. Pirkanmaan Jätehuollon rahalahjoituksen turvin laatikkoverkostoa on kyetty uudistamaan vesilintujen turvallisiksi pesimäpaikoiksi. Kuva: Lokkisaari ry

 

Lokkisaaren linnuista pidetään hyvää huolta.  Lokkisaari ry kertoo, että Pirkanmaan Jätehuolto Oy:ltä saadun rahalahjoituksen turvin Lokkisaaren laatikkoverkostoa vesilintujen turvallisiksi pesimäpaikoiksi on kyetty uudistamaan keväästä 2022 alkaen jo järvellä aiemmin olleiden laatikoiden lisäksi.

Ensimmäinen 50 laatikon erä valmistui alkukeväästä 2022, ja lisää valmistuu alkavan kevään aikana. Vuonna 2022 laatikoissa todettiin jo 111 sinisorsan pesintää sekä 10 punasotkan ja 11 tukkasotkan pesää.  Nykyään molempien sotkalajien kanta järvellä on 20 naarasta, mikä tietää sitä, että Ahtialanjärvi on noussut maan parhaaksi sotkien pesimäjärveksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?