LeKin jääkiekon A-nuoret voittivat Mestiksen mestaruuden – edessä on liigan karsintasarja

Lempääläistä riemua nähtiin Joensuun jäähallilla, kun LeKin A-nuoret varmistivat Mestiksen mestaruuden. Kuva: Mikko Kervinen.

– Viimeisen viikot ovat olleet sekä fyysisesti että henkisesti raskaita, mutta viimeisen pelin jälkeen Joensuussa oli jäällä erittäin iloisia nuoria miehiä. Paluumatka tuntui lyhyeltä ja se sujui todella hienoissa tunnelmissa, hehkutti Lempäälän Kisan jääkiekon A-nuorten eli U20-joukkueen vastuuvalmentaja Joonas Lehtonen.

Valmentajan iloisuuden takaa löytyi upea saavutus: LeKi nappasi toiseksi korkeimman sarjatason eli Mestiksen mestaruuden. Kullan varmistamiseksi vaadittiin Joensuusta vähintään piste. Tiukan kamppailun LeKi voitti huimien vaiheiden jälkeen 3–2 voittolaukauskisassa.

– Tämä oli historiallinen saavutus lempääläisessä jääkiekossa. Lätkäväki huomioi asian mahtavasti, puhelin täyttyi onnitteluviesteistä.

LeKin mestaruus tiesi sitä, että nuorten miesten kausi jatkuu kahdeksan joukkueen jatkosarjalla, mihin Mestiksestä LeKin ohella tulee Kiekko-Vantaa. Liigan puolelta vastustajat ovat Kajaanin Hokki, Kiekko-Espoo, Savonlinnan Pallokerho, Imatran Ketterä, TuTo Hockey Turusta sekä Tampereelta Koovee. Sarjan kaksi parasta saa paikan ensi kauden U20 Liigasta.

– Seuraava kuukausi on tiukkaa rypistystä, viikonlopussa pelataan kaksi ottelua. Luvassa on hienoja pelejä. Uskon, että pystymme haastamaan muut, sen tarkempaa tavoitetta ei vielä olla asetettu, Joonas Lehtonen sanoo.

LeKin saldo Mestiksessä oli 21 ottelussa 17 voittoa ja neljä häviötä. Tasaisen joukkueen kolme tehokkainta pelaajaa olivat Aku Hämäläinen (21 tehopistettä), Tomi-Pekka Kaihua (21) ja Ville Keskinen (19). LeKin maalivahdeista Julius Suojanen ja Tommi Yrjänä pelasivat valtaosan otteluista hyvillä torjuntaprosenteilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?