LeKi:n hiihtojunnut menestyivät ”Salppurin” Hopeasompafinaaleissa

Lempäälän Kisan hiihtojuniorit menestyivät erinomaisesti Lahden Hopeasompafinaaleissa viime viikonvaihteessa. Osallistujia oli 105 seurasta ja LeKi oli yhteispisteissä 14. Hämeen seuroista Hämeenlinnan Hiihtoseura ehti edelle. Parhaat seurat olivat Espoon Hiihtoseura, Ski Jyväskylä ja Joensuun Kataja.

– Ei katkenneita sauvoja tai hiihtäjiä, ei kaatuiltu, hiihtokelit mainiot, Salpausselän komea stadion ja kuulut ladut oli hieno kokemus junioreillemme, kertoo LeKi:n hiihtojaoston hallituksen jäsen Mika Kolehmainen.

– Hiihtäjiemme ja huoltajien majoituskin järjestyi sujuvasti Vierumäen urheiluopistolta. Oli kerrankin lämmintä tilaa kunnostaa suksia, kokeiluladut vieressä ja vain puolen tunnin matka Salppurille.

Tuloksellisesti ehkä parasta antia olivat 14-vuotiaiden poikien viestin nelossija ja Anni Siivosen vitossija 13-vuotiaissa. Kumpikaan ei tullut talven hiihtojen valossa yllätyksinä. Poikien joukkueessa hiihtivät Joonas Kolehmainen, Joona Kivistö ja Eero Siivonen.

Alaikäinen LeKi:n 2 -joukkue Aleksi Kivistö, Luka Laurila, Saku Repo sijalle 19. Joukkueita oli 42. Lisäksi oli jokunen eri seurojen junnuista koottu kilpailun ulkopuolinen yhdistelmä.

14-vuotiaiden tyttöjen viestiin LeKi ei saanut täysin omaa joukkuetta, vaan Anni Siivosen ja Ella Rajalan lisäksi siinä hiihti Pieksämäen Veikkojen Anni Kalliainen. Yhdistelmä oli 55 joukkueen kisassa jopa 10. Viestit käytiin vapaalla tyylillä.

Vapaan sprinteissä kisalaisista parhaiten eli sijoille 12 ja 13 työntäneet Joonas Kolehmainen ja Eero Siivonen. Sarjassa oli 131 yrittäjää – ”hoppareitten” kaikissa lähdöissä oli osallistujia sadan molemmin puolin.

Joonas Kolehmainen kruunaili hienoa ”Salppurin” saldoaan hiihtämällä 8:ksi 14-vuotiaiden vitosella. Eero Siivonen oli 14. ja Joona Kivistö 29. 13-vuotiaissa Saku Repo oli 17. Aapeli Karislahti sijoittui 15-vuotiaissa 32:ksi ja ”Hoppareitten” kuninkuusmatkalla 8 kilometrillä Oliver Kaikkonen 25:ksi.

Kaikki hyviä suorituksia maan parhaiden hiihtojunnujen katselmuksessa.