Haapalehto ja Niemelä sivakoivat SM-mitaleille – Myös Pesulla ja Urvannalla suksi kulki

Valkeakoskella pidetyistä hiihdon nuorten SM-kisoista ropisi muutama mitali ja tukku loistosijoituksia Lempäälä suuntaan. LeKin hiihtäjätär Ella Noora Haapalehto jatkoi erinomaista kauttaan nappaamalla SM-pronssia vapaan tyylin 10 kilometriltä. Tasaista matkavauhtia pitänyt Haapalehto nousi puolen matkan jälkeen kolmanneksi ja piti sijansa loppuun saakka. Eroa voittajaan Espoon Silva Kemppiin tuli hiukan yli kaksi minuuttia.

Saman matkan perinteisen tyylin kisassa Haapalehto oli viides, ero pronssiin oli noin kymmenen sekuntia.

17-vuotisissa pojissa LeKin Akseli Pesu oli niin ikään viides sekä perinteisen että vapaan tyylin kympillä. Pesu ja seurakumppaninsa Antti Urvanta kamppailivat parisprintissä pitkään mitalista päätyen sijalle neljä. Urvannan vapaa kulki mainiosti, hän kuittasi siitä kahdeksannen sijan.

Ikaalisten Urheilijoita edustava, Sääksjärveltä kotoisin oleva ja LeKin hiihtokoulun kasvatti, Hilla Niemelä oli 23-vuotisissa perinteisen kympillä mestari noin seitsemän sekunnin voittomarginaalilla.