Liityntäpysäköijille parkkihallista alennusta? – Lempon Parkissa harkitaan pysäköintiedun käyttöönottoa

Lempäälä-talon yhteydessä olevassa parkkihallissa ei ole käytössä puomeja eikä lipukkeita. Pysäköinti käynnistyy ja päättyy automaattisesti rekisterikilven kameratunnistuksella. Kuva: Katariina Rannaste

Liityntäpysäköintiä pyritään Lempäälässä asemanseudulla kehittämään. Lempon Parkissa harkitaan pysäköintiedun käyttöönottoa.

Pysäköijä saisi edun junalipun oston yhteydessä Moovy-sovelluksella.

– Meillä on VR:n ja Moovyn kanssa yhteinen palaveri pysäköintiedun tiimoilta ja asiaa käsitellään parkkiyhtiön hallituksessa kevään aikana, Lempon Parkin toimitusjohtaja Riitta Järvenpää kertoo.

Etu on käytössä muun muassa Hämeenlinnassa, missä liityntäpysäköijät saavat Moovy-sovelluksella 25 prosentin alennuksen pysäköinnistä sikäläisessä pysäköintitalossa. Lempäälässä edun suuruus on vielä ratkaisematta.

– Jos pysäköintietu päätetään ottaa käyttöön, kiinteistönomistaja määrittelisi sen suuruuden, Järvenpää sanoo.

– Etu olisi hyvä saada käyttöön myös Lempäälässä. Lempon Parkki on vuorottaispysäköintiin aikoinaan tehty, ja olen havainnut itsekin parkkihallia päivittäin käyttävänä, että siellä on pidempiaikaista pysäköintiä ja muita käyttäjiä aiempaa enemmän, Riitta Järvenpää toteaa.

Pysäköinti Lempon Parkissa maksaa euron tunnilta. Yhtäjaksoinen pysäköinti on 18 euroa vuorokaudelta ja seuraavilta vuorokausilta kahdeksan euroa vuorokautta kohti. Sopimuspysäköinti maksaa noin 87 euroa kuukaudessa.

 

Lue myös:

Lempäälän Aleksilla on uusia paikkoja liityntäpysäköintiin, vaikkakin rajoitetusti – Aikarajoitus toi tilaa Piippokeskukselle