LeKi ottamassa niskalenkkiä suursuosikki Nokian Pyrystä

Maalinteon makeutta kuvastaa puolustaja Väinö Österlundin ilme, kun hän iski LeKi neljännen osuman Hakkarin ottelussa 18.3. Kuva: Jarno Hietanen

Suomi-sarjassa kevään sensaatiojoukkue on Lempäälän Kisa. LeKi käänsi pahasta sillasta itsensä jatkoon raastavassa Raahe-puolivälieräsarjassa voitoin 3–2. Loistava myötätuuli jatkui yhden välieräsarjan ohipelin jälkeen ja nyt LeKi kiusaa sarjan suursuosikkia Nokian Pyryä oikein tosissaan.

Pyry otti LeKistä avausvoiton rökälelukemin 9–2, mutta siinä pelissä oli monta selittävää seikkaa, eikä pienin ollut se, että raju matkustelu Raaheen oli vienyt pelaajista mehut liki tyystin. Parin lepopäivän jälkeen vaaka kääntyi ja Hakkarissa LeKi pyyhki Pyryllä jäätä lukemin 6–1. Lempäälän taifuuni jatkui sunnuntaina 19. maaliskuuta Nokialla, mistä LeKi ryösti voiton maalein 6–2.

Ensimmäinen Pyry-peli meni ihan suoraan väsymyksen piikkiin. Siitä, kun saimme yhden lepopäivän jälkeen energiatasot taas kohdilleen, tilanne muuttui, tiivisti LeKi-käskijä Mikko Sulonen faktat, miten välieräsarja alkoi.

Välieräsarja on tätä tarinaa kirjoitettaessa LeKille katkolla voitoin 2–1,  seuraava peli pelataan tiistaina 21. maaliskuuta Hakkarissa ja jos sen jälkeen voitot ovat tasan, huipentuu paikallisvälierät torstaina 23. maaliskuuta Nokialla.

– Meillä vetoketjut vedetään edelleen leukaan asti. Mitään ei olla saavutettu vielä. Me analysoimme Pyryn tekemistä paljon ja onnistuimme keksimään runkosarjan ykkösen pelaamiseen lääkkeet.

LeKin pelaajisto on osoittanut paitsi laajuuttaan niin myös hienoa henkeään, jota on ylistetty koko kauden ajan. Esimerkiksi Lempäälän toisessa ottelussa LeKillä oli kuudessa maalissa kuusi eri maalintekijää.

– Tuo on merkittävä pointti, että tasomme on laaja. Me jyräämme neljällä kentällisellä hyvin tasaisesti. Koko kauden olemme korostaneet, että joukkuehenki on tärkein juttu. Ei tässä vaiheessa, keskellä pudotuspelisarjaa, enää henkeä saa pumpattua. 

Valtteri Kyllinen on noussut Suomi-sarjan maalivahtieliittiin ja on ottamassa hänkin niskalenkkiä Nokian kollegastaan Veli-Matti Mäkisestä. Kokeneen kaartin Aleksi Tiala, Jesse Hurme ja Juuso Papinsaari ovat olleet esimerkkejä tiukoilla hetkillä, mutta myös jokaisen tehovire on pudotuspeleissä ollut erinomainen.

Pisteiden valossa LeKistä Waltteri Selimgerei on ollut pudotuspelien tehokkain, hän on koonnut kahdeksassa ottelussa kymmenen tehomerkintää lukemin 3+7. Play off-pistepörssiä johtaa Pyryn vaarallisin pelaaja Tuukka Mäntymäki saldolla 5 + 7.

– Pelit jatkuvat tiiviisti. Kotiyleisön apua tarvitaan, jotta lempääläinen edustustason kiekkokevät jatkuisi mahdollisimman pitkään, pyytää Mikko Sulonen kuudetta ”pelaajaa” avuksi. Kotipelissä Pyryä vastaan 18. maaliskuuta Hakkarissa oli inan yli 300 henkeä näkemässä makean kotivoiton.