Telkäntaipaleen ajoesteet korjattiin nopeasti – suora palaute tehoaa parhaiten

Lempäälässä juhlittiin kauan odotettua Telkäntaipaleen kevyen liikenteen sillan avajaisia reilu viikko sitten. Silta upeine valoineen on saanut ansaittuja kehuja. Myös käyttäjät näyttäisivät löytäneen sillan. Jalankulkijoita väylällä kulkee varsin taajaan.

Pian sillan avajaisten jälkeen alkoi kuulua myös soraääniä. Sosiaalisessa mediassa huomauteltiin Telkäntaipaleen kirkon puoleisen pään ajoesteiden olevan liian lähellä toisiaan. Palautetta oli annettu myös suoraan kunnalle. Lempäälän kunta on sitoutunut esteettömän ympäristön rakentamiseen. Esteettömyyden vaateet tulee silloin huomioida automaattisesti jo rakennusvaiheessa.

Lempäälä-talon modernissa ympäristössä on paljastunut muitakin kauneusvirheitä esteettömyyden tavoittelussa. Joissakin ratkaisuissa ilmeisesti esteettisyys on ohittanut esteettömyyden, jotkut ratkaisut ovat olleet puhtaasti teknisiä virheitä. Niitä on korjattu jälkeen päin.

Kunta tarttui nopeasti Telkäntaipaleen sillan ajoestehavaintoon. Avajaisperjantain jälkeisenä keskiviikkona ajoesteiden väliä levennettiin 130 senttimetriin.

Näin ajoesteistä saatiin jälleen hyvä esimerkki siitä, kuinka suora palaute parhaimmillaan tuo nopean korjauksen. Parhaiten asioihin voi vaikuttaa kertomalla havainnoistaan suoraan asianomaiselle, tässä tapauksessa kunnalle. Myös paikallinen media tarttuu mielellään kuntalaisia pohdittaviin kysymyksiin. Parhaimmillaan suorilla kontakteilla saadaan joko oiottua väärinkäsityksiä tai korjattua virheitä.