Kommentti: Lempo-Volleylla ja LeKillä hieno kevät

Mitä yhteistä on lentopalloseura Lempo-Volleylla ja jääkiekkoseura Lempäälän Kisalla?

No, ainakin kaksi asiaa. Ensinnäkin molempien seurojen edustusjoukkueet ovat pelanneet sykähdyttävän upean kevään lajeissaan. Lempo-Volleyn naiset haastoivat ykkössarjan puolivälierissä runkosarjan voittajan Joen Jujun todella vahvalla hengellä. LeKi matkusti puolentoista tuhatta kilometriä viikon sisään ja tiputti jääkiekon Suomi-Sarjan puolivälierissä Raahe-Kiekon ja haastoi aivan tasapäisesti runkosarjaa dominoineen Nokian Pyryn välierissä. Lempon mieslentopalloilijat puolestaan raivasivat tiensä ykkössarjan finaaliin, mestaruus ja liigakarsinnat ovat Lempon ”äijille” yhden voiton päässä.

Toinen yhdistävä asia on, että molemmat seurat tekevät rautaista juniorityötä. LeKin kiekkoilevat A-nuoret karsivat jopa paikasta U20 SM-liigaan, mikä on aivan käsittämättömän kova saavutus. Lentiksessä Lempon A-nuoret pojissa ja tytöissä ovat Suomen top10-sakissa. Lisämausteena tulevat nuoremmat junnut aina eskari-ikäisiin asti, molemmissa seuroissa.

Fakta on, että seura, jossa on pelkkä edustusjoukkue on torso. Ja hyvää junnutyötä tekevä seurakin on vaillinainen ilman laadukasta edustusjoukkuetta.

Lauantaina ja ehkä vielä sununtainakin urheiluyleisö voi osoittaa arvostustaan lempääläistä edustuspalloilua kohtaan täyttämällä Hakkarin jo vanhan, mutta todella toimivan liikuntahallin katsomolehterit äärimmilleen.