Lempäälän Toivot hakee vauhtia sarjaa alempaa

Salibandyn Lempäälän lippulaiva, Lempäälän Toivot, tippuvat kakkosdivisioonasta pykälän alemmas. LeTo jäi lohkossaan sarjajumboksi, eroa karsintaviivalle jäi kaksi pistettä.

Pettynyt fiilis lähinnä on päällä. Jos syitä miettii, miksi vuoden takainen nousukarsinta muuttui putoamiseksi, on yksi selitys sarjan tason nousu. Tänä vuonna ei ollut yhtään niin sanottua pisteautomaattia mukana. Toinen iso syy menestymättömyyteemme oli, että pelaajarosterimme oli auttamattoman kapea. Jouduimme pelaamaan käytännössä kahdella kentällisellä, se on 60 minuutin tehokkaassa peliajassa ihan liian vähäinen määrä, ymppäsi LeTon pelaajavalmentaja Lassi-Pekka Paloniemi kautta yhteen.

Useassa pelissä kupletin juoni oli, että LeTo hankkiutui avauserässä johtoon, joka pelin vanhetessa kutistui ja muuttui vastustajan voitoksi. Yksi kolmen pisteen voitto olisi pitänyt Toivojen nokan pinnan yläpuolella.

Olli Kallio oli jälleen tehokas summaten 17 ottelussa 40 tehopistettä. Heikki Kyllösen saldo oli 28 ja Roope Mettisen 22 pistettä. Juha-Matti Laakso pysäytti palloja liki 80 prosentin varmuudella maalissa.

Sarjaporrasta alempana eli kolmosdivarissa pelit pelataan turnausmuotoisena, eli sarjasysteemi muuttuu täydellisesti.

– Nyt sulatellaan putoamista, jatkon suhteen kaikki on täysin auki.

Jos joukkue saadaan kasaan ja toiminta jatkuu suurin piirtein tämän kaltaisena, voin olla mukana. Itselleni tuli kauden lopussa pelaamisen estänyt jalkavamma, hoidetaan se nyt ensiksi kuntoon ja jatkoa ajatellaan kevään aikana tarkemmin, tiivisti Paloniemi.