”Positiivinen yllätys”, sanoi Oona Kettunen SM-kisojen kymmenennestä sijastaan

LeKin naisten edustustiimi Inarin SM-kisoissa oli Oona Kettunen (vasemmalla), Leena Nurmi, Ella Noora Haapalehto ja Eeva Nurmi.

Hiihdon kisakausi alkaa vedellä viimeisiään. Inarin vaativissa, mutta upeissa maastoissa käytiin kauden viimeisimmät SM-sivakoinnit, joissa mukana oli kelpo edustus Lempäälän Kisalta.

Kokenut Oona Kettunen teki hienoa jälkeä ja nappasi 30 kilometrin vapaalta 10. sijan. Vitosen perinteisellä hän sijoittui sijalle 13.

– Vapaan 30 kilsan top 10 -sijoitus oli itselleni positiivinen yllätys. Vapaa on ollut heikompi tyylini ja tällä kaudella olen satsannut entistä enemmän perinteiseen tyyliin, Lapista tavoitettu Kettunen makusteli.

Naisten viestissä trio Kettunen, Ella Noora Haapalehto ja Leena Nurmi oli sijalla 12. Kettunen avasi hyvin ja toi viestin viidentenä vaihtoon. Nuori Haapalehto sinni osuutensa hyvin, ankkuri Leena Nurmi pääsi matkaan sijalta 11. Ennakko-odotuksiin nähden sjoitus oli hyvin oikeaan osunut.

Viidellä kilometrillä Nurmi ja Haapalehto hiihtivät suht’ samaa kyytiä sijojen ollessa 44 ja 49. Eeva Nurmi sivakoi maaliin sijalla 70.

Oona Kettusen kauteen ovat kuuluneet pitkien matkojen eli Ski Classicin kansainväliset kilpailut, niistä on ropissut muutamia mukavia sijotuksia.

–  Kauden parhaat vetoni osuivat Ski Classic -kisoihin. Kausi on ollut hyvä, olen tehnyt tulosta entistä paremmalla perustasolla, ymppäsi Kettunen sesonkiaan yhteen.