Poliisi valvoo mopoja ja kevyitä ajoneuvoja viikonloppuna – Valvonnassa pyritään myös puuttumaan mopojen meluun asuinalueilla ilta-aikaan

Mopot ovat viikonloppuna poliisin syynissä. Kuva: Joonas Leskinen

Poliisi valvoo viikonloppuna 19.–21. toukokuuta koko maassa mopojen ja muiden kevyiden kaksi- , kolme- ja nelipyöräisten ajoneuvojen käyttöä ja kuntoa.

Valvontaa kohdistetaan kuljettajien kunnon ja ajokortin riittävyyden ohella ajoneuvojen kuntoon sekä liikennesääntöjen noudattamiseen.

Valvonnassa pyritään myös puuttumaan häiritsevään ajoon ja ajoneuvojen aiheuttamaan meluun asuinalueilla ilta-aikaan.

– Nuorten liikenneturvallisuus on yksi keskeisistä poliisin liikenneturvallisuustyön kohteista ja viikonlopun valvonnalla pyrimme vaikuttamaan nuorten käyttämien ajoneuvojen ja liikkumistapojen turvallisuuteen, poliisitarkastaja Tuomo Katajisto kertoo tiedotteessa.

Katajiston mukaan viime vuoden vastaavassa valvonnassa tarkastettiin toista tuhatta ajoneuvoa, saatiin kiinni 11 rattijuoppoa ja tavattiin 66 kuljettajaa, joilla ei ollut kuljettamaansa ajoneuvoon riittävää ajo-oikeutta. Kunnoltaan määräysten vastaisia ajopelejä tavattiin lähes 300.

Nuoren kuljettajan turvallisuuden vuoksi Katajisto neuvoo myös nuorten huoltajia tarkistamaan nuoren käyttämän ajoneuvon kunnon.

Tehottomat jarrut, toimimattomat valot, moottorin voimakas ääni ja korkea kierrosluku sekä rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite on lainvastainen ja  jopa vaarallinen.