Cha-Cha-Cha: Nurmen lavalla tanssitaan koko kesä

Jorma Peltomaa (vas.) ja Rea Rautaneva ovat molemmat tanssineet koko ikänsä. Heidän suosikkinsa tanssilajeista on hidas valssi. Tulevana kesänä he käyvät tansseissa joka viikonloppu. Kuva: Annika Eronen

Jos tanssijalkaa kutkuttaa kesän aikana, kannattaa suunnata Nurmen lavalle perjantai-iltaisin. Nurmella pannaan jalalla koreasti koko kesän ajan aina syyskuulle asti ja esiintyjinä ovat muun muassa Leif Lindeman, Tomi Markkola, Kari Hirvonen, Hariolax ja Onnentähti.

Nurmella on tanssittu jo 110 vuotta ja se on Suomen vanhin toimiva tanssilava. Tanssien järjestämisestä vastaa Lions Club Lempäälä, ja tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.

 

Jos oma tanssitaito mietityttää, tanssitaitoa voi talven aikana kehittää paritanssikursseilla. Lavoilla tanssitaan yleensä ainakin valssia, humppaa, foksia, tangoa ja cha-cha:ta. Tansseja on viime vuosina talvisaikaan järjestetty muun muassa Lempäälän Manttaalitalolla ja Ideaparkissa.

Eeva-Maria Söderberg nautti vapusta Manttaalitalon tansseissa. Kuva: Annika Eronen

48-vuotias Eeva-Maria Söderberg aloitti lavatansseissa käymisen 18-vuotiaana heti, kun hän sai ajokortin.  Vappuna hän kävi Manttaalitalon tansseissa.

− Suosikkejani ovat tango ja hidas valssi, jotka ovat tanssilajeista monen mielestä ne vaativimmat.

 

Annika Eronen