Puntalan kesässä rockia ja luonnonrauhaa

Puntalassa yhdeksän yöpymismökkiä on asetettu laajaan kehään yhteisen pihapiirin ympärille. Puntalassa mahtuu yöpymään mökeissä 40 henkilöä. Kuva: Erkki Koivisto

 

Puntalan leirialueen (Vanha Rantatie 243) suositun kesänviettopaikan kesäaika on Lempäälän kunnan nuorisopäällikkö Kristian Leppäsen mukaan tuttuun tapaan buukattu hyvin. Ohjelmaa on runsain mitoin. Puntalassa on erilaisia leirejä ja tapahtumia kuten Puntala Rock 28.−29. heinäkuuta.

Puntalan kesäkauden ehtivät jo toukokuussa aloittaa Sääksjärven Pioneerit. Seuraavaksi siellä on vuorossa kunnan työleiri. Lempäälän Jyry päättää tällä haavaa kauden perinteisellä leirillään 15.−17. syyskuuta.

 

Seinällä on muistoja vuosien varrelta. Lempäälän Jyry on järjestänyt kesäleirinsä Puntalassa yli 60 vuotena. Kuva: Erkki Koivisto

Leirikeskuksen alue soveltuu erinomaisesti perinteisten kesäleirien järjestämiseen sekä erilaisiin ulkotapahtumiin. Alueella on mökkimajoitustilaa 40 hengelle, telttapaikkoja, ruokala keittiötiloineen, ulkokatos, rantasauna ja nuotiopaikkoja sekä iso pallokenttä.

− Sähköt on ja myös juomakelpoista kaivovettä, jonka laatua seurataan läpi kesäkauden, Leppänen tähdentää.

Piensaneerauksia Puntalassa tehdään kesää varten joka vuosi. Tänä vuonna tehty saunalle rengaskaivo, josta tulevaa vettä voi käyttää pesuvetenä. Myös wc-tiloja ja keittiötä on saneerattu täksi kesäksi, luettelee Leppänen.

 

Alueella on suuri pallokenttä. Se täyttyy varsinkin Puntala Rockin aikaan lukemattomista teltoista. Kuva: Erkki Koivisto

Puntalan käyttö on maksullista. Leirikeskuksen alueella ei ole yleistä leiriytymistä, vaan aluetta käytetään vain etukäteisvarausten perusteella.

− Paikkaa haetaan muun muassa leireihin, tapahtumiin ja tyky-tuokioihin ja -päiviin. Varauksia on yhdestä päivästä noin viikon kestäviin leireihin.

Leirikeskuksessa järjestetään kunnan nuorisopalveluiden oma leiritoiminta. Lisäksi aluetta voivat varata ensisijaisesti lempääläläiset yhdistykset leiritoimintaansa. Mikäli vuoroja jää, vuokrataan aluetta myös muille yhteisöille ja yksityisille henkilöille. Varausaika alkaa toukokuussa jatkuen syksyyn.

− Joitain päiviä oli vielä vapaana kauden aikana, kun äsken katsoin. Jos jää vapaita vuoroja, niitä voi kysellä jälkikäteen, Leppänen vihjaisee.

(varaukset: Vuoroja haetaan Lempäälän kunnan verkkosivuilla sähköisellä tilavarauslomakkeella: nuoriso- ja leiritilojen käyttövuorohakemus)

 

Saunalle on täksi kesäksi tehty rengaskaivo, josta tulevaa vettä voi käyttää pesuvetenä. Kuva: Erkki Koivisto

 

Lue myös Mäyriästä:

 

Kaksi leirikeskusta saman tien varrella: Mäyriä ja Puntala