Sääksjärven Sataman kirkkotekstiilit otetaan käyttöön

Sataman kirkkotekstiilit henkivät talon kodinomaista henkeä. Tekstiilit on suunnitellut ja valmistanut opiskelija Riina Koivunen Tredun Lempäälän toimipisteessä. Kuva: Riina Koivunen

Sääksjärven seurakuntatalo Satama saa ikiomat, talon luonteeseen sopivat kirkkotekstiilit. Tekstiilit otetaan käyttöön kevään viimeisessä Satamamessussa sunnuntaina 4. kesäkuuta.

Valkoisen alban päälle puettavan leveän nauhan eli stolan sekä ehtoollismaljan ja -leipien päällä pidettävän kalkkiliinan on suunnitellut ja valmistanut opinnäytetyönään lempääläläinen Riina Koivunen.

Sekä stolia että kalkkiliinoja on valmistettu kirkkovuoden kaikissa värissä eli punaisena, sinisenä, vihreänä ja valkoisena.

Kangastilkuista tehdyt tekstiilit kuvastavat Sataman ja sen messun kodinomaisuutta. Yhden tuotteen väritys muodostuu yli 20 värisävystä, jotka liukuvat tummasta vaaleaan. Kaikkiaan tekstiilien teossa on käytetty 3 036 puuvillapalaa.

Riina Koivunen opiskelee tuotteen valmistuksen osaamisalaa Tampereen seudun ammattiopiston (Tredun) Lempäälän toimipisteessä. Hänen ohjaajansa on ollut lehtori Arja-Leena Raikunen.

Marita Miettinen