Kuka antoi eniten?

LVS (24.5.) julkaisi artikkelin, jossa Lempäälän kunnanvaltuusto oli kerännyt Vasemmistoliiton vetämänä Earth hour -tapahtumassa 460 euroa Lempäälän koulujen stipendirahastoon. Tekstissä luetellaan kaikki haasteeseen osallistuneet puolueet. Vain perussuomalaiset eivät osallistuneet haasteeseen ja siten puuttuivat listasta. Vuosi sitten kaikki perussuomalaiset valtuutetut osallistuivat, allekirjoittanutta lukuun ottamatta, eikä puoluettamme jätetty silloin pois julkaisusta. Uusi artikkeli on hyvä jatkumo siihen, miksi jatkan tapahtuman boikotoimista.

Viime vuonna SDP kuulutti tähän haasteeseen muut puolueet. Lyhykäisyydessään valtuutetut haastettiin maksamaan 10 euroa stipendirahastolle sekä liikkumaan ja ”postaamaan” siitä sosiaaliseen mediaan. Lähes kaikista puolueista oli iloisia, hymyileviä valtuutettuja liikunnan ja luonnon parissa esiteltynä Facebookin sivustoilla tapahtumaan viitaten.

10 euroa ohjattiin maksamaan sosiaalidemokraattien tilille ja he lupasivat välittää rahat stipendirahastoon. Aluksi perussuomalaiset olivat vuosi sitten asiaa kohtaan vaisuja, kunnes SDP:n tilintarkastus sekä paimenkirje tavoitti kadonneet lapset. Demarit lähestyivät henkilökohtaisesti joukkosähköpostilla meitä perussuomalaisia ja muistutettiin osallistumisesta. Sähköpostin lopussa sanottiin ”Kiitos, x, kun olet jo osallistunut” (ainoa perussuomalainen, joka oli jo maksanut). Ja lämmin hymynaama perään.

Eli SDP seurasi ja jäljitti, ketkä eivät olleet osallistuneet talkoisiin. Viestissä oli jopa eriteltynä summa, jonka kukin puolue oli siihen mennessä tilittänyt. Valtuustossa myös SDP muistutteli julkisesti tapahtumaan osallistumisesta. Tähän väliin kiitos Vasemmistoliitolle, että he eivät vastuuvuorollaan toimineet tällä tavalla.

10 euroa on halpa mainos kasvojensa esittelemisestä julkisuudessa hyvän asian puolesta. On oikein ja kohtuullista maalittaa niitä, ketkä eivät osallistu. Maksavatko yritykset rehellisesti Nenä päivässä puhtaasta auttamisen ilosta vai, olisiko mukana hitunen mainostamisen halua, kun yrityksen nimi näkyy kunniataululla ison lahjoituksen kera?

Suhtaudun hyvin kielteisesti kaikkiin vapaaehtoisiin rahankeruun muotoihin, jotka pitävät sisällään kilpailua, maalittamista, painostamista tai johdattelemista.

 

Antti Kiiveri (ps.)

kunnanvaltuutettu

Lempäälä