Antiikin Rooman tunnetuimpia latinankielisiä runoilijoita noin 2000 vuotta sitten oli vapautetun orjan poika Horatius, joka jäi jälkipolville elämään lausahduksestaan ”Carpe diem” eli tartu hetkeen.
Lempäälän kunta teki ”horatiukset” ja tarttui hetkeen ostamalla Ideaparkin vierestä padelhallina toimineen liikuntakiinteistön, ”Lempäälä-Areenaksi” jo ristityn hallin. Hintaa kaupalle muutostöineen tuli pyöreät kuusi miljoonaa.
Padelbuumin noustessa viime vuosina, halleja on noussut kuin suppilovahveroita kosteassa syyskuussa ympäri Tamperetta ja lähiseutuja, eritoten eteläisen kehätien viereen ja läheisyyteen. Ruotsissa padelnoste on vaihtunut laskuksi, joten ei ihme, että ruotsalainen operaattori laittoi talousvaikeuksissa pillit pussiin muun muassa Ideaparkin hallissa. Tästä seurasi tilaisuus, että hallia tarjottiin ostettavaksi kunnalle, johon tarjoukseen nopealla valmistelulla kunta tarttui.
Poliittiselle päätöksentekoapparaatille äärinopea tahti, iso rahasumma raamibudjetin ulkopuolelta ja hallin sijainti suht’ etäällä kouluista tuotti täysin ymmärrettävästi nikottelua. Valtuusto asiasta pitkän keskustelun jälkeen äänestikin ja länsimaisen demokratian tavoin, enemmistön päätös, eli että ostetaan, tuli voimaan. Usea ostoa vastustanut valtuutettu jätti eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.
Mitä hallilla sitten saadaan? Ainakin tila, jossa on avaruutta. Yli 200 neliömetrin halli mahdollistaa erittäin monen sortin tekemistä. Liikunnan ja kilpaurheilun ohella ”Lempäälä-Areenassa” voidaan järjestää myös erilaisia kulttuuritilaisuuksia, koulujen yhteisiä juhlia, leirejä, messuja ynnä muuta, mitä mielikuvitus vain keksii. Kiinteä 500 hengen katsomo riittää suurimpaan osaan tilaisuuksista, mutta hienoahan olisi, jos tai kun Lempäälässä joskus pelattaisiin tai esiinnyttäisiin yli tuhannen hengen katsomoille, mikä lisäkatsomoilla on halliin saatavissa.
Kunta on pitkään suunnitellut elinkaarensa päässä olevan Hakkarin liikuntahallin, vuosimallia 1985, saneerausta ja aivan uuden monitoimihallin rakentamista Hakkarin–Moision alueelle. Ongelmana on ollut ja on edelleen tontti. Jos tontti löytyy, ottaa kaavoitus ja hankkeeseen vääjäämättä tulevat valitukset plus rakentaminen oman aikansa, eli 2020-luvulla ei kunnallista monitoimihallia Lempäälään tule.
Kuten valtuutettu Ismo Paananen viisaasti kokouksessa totesi, että jos kunta monitoimihallinsa aikaan joskus saa ja ”Lempäälä-Areenaa” ei enää tarvita, ei tällä sijainnilla olevaa kiinteistöä ole vaikea myydä.
Lempäälässä korkeimmalla sarjatasolla joukkuelajeista pelaavat Lempo-Volleyn miesten ja naisten edustusjoukkueet. Lempon miesten joukkue on ollut viime vuodet urheilullisesti hyvin lähellä liigatasoa. Lentis on viime vuosikymmeninä naisistunut eli harrastajamäärissä naiset/tytöt ovat kirkkaasti ohittaneet miehet/pojat. Uusi areena varmasti antaa tuhdin takapotkun lempääläiselle lentistoiminnalle. Lentisväki onkin ollut erittäin kiitollinen ja tyytyväinen halliratkaisusta.