Sari Peltoniemi on kuollut – Lempääläiskirjailija muistetaan etenkin Pikkuveli -hitistään

Kirjailija Sari Peltoniemi. Kuva: Sanna Suonpää

Lempääläinen kirjailija ja Noitalinna huraa! -yhtyeen laulaja-sanoittaja Sari Peltoniemi on kuollut. Useilla merkittävillä kirjallisuusalan palkinnoilla palkittu Peltoniemi oli ahkera lasten- ja nuorten kirjojen tekijä. Tieto Peltoniemen kuolemasta kerrottiin kirjailijan Facebook-sivuilla lauantaina 15. heinäkuuta. Peltoniemi menehtyi sairastettuaan pitkään vakavasti.

Suuri yleisö tuntee hänet ehkä parhaiten suomirockin legendaksi nousseesta Pikkuveli -kappaleesta, jota sittemmin on versioinut useampikin bändi alkuperäisen Noitalinna huraa! kokoonpanon versiosta.

Peltoniemi kirjoitti myös kolumneja Lempäälän-Vesilahden Sanomiin.

Peltoniemi on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta, jossa hän opiskeli suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta. Hän on työskennellyt äidinkielenopettajana Lempäälässä.

Peltoniemi on julkaissut yhteensä 17 kirjaa, muun muassa 4-osaisen Kukka Kaalinen -sarjan. Lasten- ja nuortenkirjojen lisäksi hän on kirjoittanut myös satukirjan aikuisille.

Peltoniemi on saanut useita palkintoja, muun muassa Laivakello-palkinnon vuonna 2014. Laivakello myönnettiin tunnustuksena ansiokkaasta urasta nuortenkirjailijana. Lisäksi hän on ollut useamman kerran Finlandia Junior- ja Topelius-palkintoehdokkaana.

Hänen perheeseensä kuuluu aviomies ja kolme aikuista tytärtä. Peltoniemi harrasti käsitöitä, avantouintia, joogaa ja paritanssia.

 

Artikkelia muutettu: lisätty tietoja hänen urastaan.

Lue myös Peltoniemen haastattelu maaliskuussa 2021: Arvid Lydecken -voittaja tutustui uuteen pääkirjastoon – Kirja, joka oli pakko kirjoittaa

Sari Peltoniemelle Suomen Kirjailijaliiton 10 000 euron palkinto

Pohjalaisesta punkkarista tuli hämäläinen kirjailija

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?