Lempäälän Vihreät eivät hyväksy rasismia

Me Lempäälän Vihreissä emme hyväksy vihapuheita tai rasismia missään muodossa. Me puolustamme ihmisoikeuksia. Ihmisoikeudet ovat politiikan ja demokratian perusta, ei asia josta käydään politiikkaa.

Tartumme poliittisiin aiheisiin ja ilmiöihin, mutta irtisanoudumme yksittäisten ihmisten maalittamisesta ja vihapuheesta. Tällainen toiminta on yksinkertaisesti väärin ja se vie aikaa tärkeimmistä asioista.

Olemme huolissamme valtakunnan politiikan suunnasta ja siitä, miten se tulee vaikuttamaan valtakunnallisesti kunnallispolitiikkaan. Rasismi lietsoo vihaa ympärilleen aiheuttaen eriarvoisuutta ihmisten välille. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ja rasismin myötä nämä oikeudet vaarantuvat tai ne kielletään kokonaan.

Rasismi ilmenee väkivallan lisäksi etenkin arjessa tekoina, puheina ja asenteina. Se ilmenee myös tiedostamattomana rakenteellisena ongelmana.

Lempäälän vihreät sitoutuvat rasismin vastaiseen toimintaan vuoden jokaisena päivänä, ei vain rasisminvastaisena viikkona tai silloin kun rasismi ylittää mediakynnyksen. Puutumme rasistiseen käytökseen ja ilmapiiriin niin arjessa kuin politiikassa. Toivomme myös muiden puolueiden sitoutumista rasismin vastaiseen toimintaan ympäri vuoden, koska ihmisoikeuksien vaaliminen on demokratian perusta.

Peräänkuulutamme aidosti keskustelevaa, kuuntelevaa yhteistä tekemistä kohti tasa-arvoisempaa ja reilumpaa eloa.

Lempäälän vihreät ry.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?