Rakennusliikkeen konkurssi on viivästyttänyt Moision koulun ilmanvaihtosaneerausta – Kunta otti työmaan haltuun

Moision koulun ilmanvaihtokoneiden uusiminen ja iv-konehuoneen rakennustyöt ovat nyt alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. Työmaan ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa koulun toimintaan. Kuva: Katariina Rannaste

Moision koulun ilmanvaihtoremontti on viivästynyt alkuperäisestä aikataulusta, sillä urakoitsijaksi toukokuussa valittu helsinkiläinen R4 Korjausurakointi Oy hakeutui konkurssiin juhannusviikolla.

Konkurssi on aiheuttanut ongelmia myös esimerkiksi Tampereella, missä rakennusliike oli toteuttamassa peruskorjaushanketta entiseen Tampereen teknillisen oppilaitokseen.

– Nyt kun kohteeseen valittu pääurakoitsija on hakeutunut konkurssiin, olemme ottaneet Moision koulun työmaan haltuun ja kiinnittäneet aliurakkana rakennustöitä tehneet urakoitsijat itsellemme, kertoo talotekniikka-asiantuntija Hanna Lampinen Lempäälän kunnasta.

Remontissa on tarkoitus uusia käyttöikänsä päähän tulleet ilmanvaihtokoneet ja rakentaa koululle uusi ilmanvaihtokonehuone. Konehuoneen rakennustöiden päätoteuttajaksi on valittu hämeenlinnalainen JTR-Rakennus Oy.

 

Uuden konehuoneen rakentaminen oli alun perin tarkoitus tehdä koulun kesäloman aikana. Tällöin olisi tehty rakennustöitä ja valmisteltu muut talotekniset työt niin, että uusi ilmanvaihtokone olisi voitu asentaa syyslomalla.

– Nyt tavoitteena on saada iv-konehuone valmiiksi lokakuun loppuun mennessä. Talotekniset työt toteutetaan sitten perästä, Lampinen selvittää.

– Koulun olemassa olevia teknisiä järjestelmiä ei ole purettu, eikä niitä tässä vaiheessa ollutkaan tarkoitus purkaa, eli lukuvuoden aloitukseen tämä urakka ei vaikuta. Urakka-alue on aidattu ja työmaa sijaitsee poissa koulun välituntialueelta, eli työmaa ei vaikuta myöskään koulun toimintaan, hän sanoo.

 

Lue lisää:

Moision koulun ilmanvaihtokoneet uusitaan – puolen miljoonan urakka valmis koulun kesäloman aikana