Kommentti: Lempäälän yleisurheilulla pyyhkii loistavasti

Urheiluaiheinen nettijulkaisu Etusuora.com julkaisi mielenkiintoisen vertailun, mitkä kaupungit/kunnat ovat juuri nyt, keskikesällä 2023, parhaita yleisurheilijoiden kasvattajia. Pisteet laskettiin niin, että ennen Lahden Kalevan kisoja otettiin kustakin aikuisten lajeista Suomen tilaston kuusi parasta niin, että tilastoykkönen sai kuusi pistettä ja kakkonen viisi ja niin edelleen.

Lue myös: Kalevan kisoista Lempäälään upea neljän mitalin potti – Leevi Keronen säväytti kymppitonnilla

Urheilijat vaihtavat uriensa aikana seuraa totta kai, mutta Etusuora värteerasi pisteet sille paikkakunnalle, minkä seuraa urheilija on edustanut ikävuosina 12–16 vuotta.

Aivan suvereeni ykkönen tässä tilastossa oli Tampere 69 pisteellään, kakkospaikkakunta Espoo sai 32,5 pistettä ja suurin kaupunkimme Helsinki 27.

Upea juttu löytyy sijalta 11. Lempäälä sai 19,5 pistettä ja jätti taakseen muun muassa Oulun, Jyväskylän ja Porin.

Toisessa, perinteikkäämmässä vertailussa, Kalevan maljan pisteissä, LeKi on ennen junioreiden SM-kisoja huikeasti kahdeksas.

Vertailut ovat vertailuja, mutta fakta on, että lempääläisellä yleisurheilulla pyyhkii lujaa. Edustusurheilijat ovat iskussa, kärkenä kansainvälisiä edustustehtäviäkin saanut maileri Santtu Heikkinen. Taustalla on tulossa vankka nuorisourheilijoiden kaarti, joista useammasta on helppo ennustaa, että ura aikuistasollakin jatkuu vähintäänkin kansallisella hyvällä tasolla.

LeKi-YU panostaa myös ikäkausiurheiluun, mistä todisteena on arvostetun Seura-cupin voitto useana vuonna peräkkäin.

Toiminnanjohtaja Timo Reunasen ja kumppaneitten työ lajin eteen on ollut juurevaa, pitkäjänteistä ja tuloksekasta.

Yleisurheilu elää juuri nyt Lempäälässä voiman vuosia.