Kulttuurinautintoja: Laukossa ja Sappeessa ilahduttavia esityksiä

Kävimme Laukon kartanossa Diandran musiikki-illassa ja yllätyksenä oli kansanpaljous, kun koko puisto oli täynnä yleisöä. Esitys oli tehty pienellä orkesterilla ja Diandran lauluilla ja kertomuksilla, ja se oli erittäin hyvä ilta, jolle esitimme suosiotamme seisten.

Toinen kulttuurikokemus oli Sappeen kesäteatterin Mikko Alatalo -musikaali, joka myöskin oli toteutettu pienellä esiintyjämäärällä, silti esitys oli erinomaisen hyvä. Ilokseni esiintyjissä oli monipuolisena tekijänä narvalainen Harri Penttilä, joka muuntui moneksi ja vei kaikki roolit erinomaisen hyvin.

Penttilät on minulle tuttuja jo kolmessa polvessa, Laurin kanssa kävelimme yhtä matkaa: hän Osuuskassaa hoitamaan ja minä kouluun. Mauno tuli tutuksi eri yhteyksissä ja etenkin trumpetistinä, joka vei tanssin pyörteisiin.

Harrin tapasin ensimmäisen kerran Narvan markkinoilla ja nyt Sappeella.

 

Seppo Jutila, MKT
Rajamäki

 

Tekstiä muokattu 9.8.: Sappeessa esiintyy Harri Penttilä, ei Mauri Penttilä, kuten kirjoituksessa aiemmin luki.