Urakoitsijaksi valittu yhtiö voitti uuden pisteytyksen – Sääksjärven koulun laajennuksen toteuttajaksi esitetään Peab Oy:tä

Kunta pisteytti laatuvertailun osa-alueen uudelleen. Suurimman hinta- ja laatupisteiden yhteenlasketun pistemäärän sai Peab Oy. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän kunta on pisteyttänyt Sääksjärven koulun urakkatarjoukset uudelleen. Koulukeskuksen laajennusurakan toteuttajaksi esitetään Peab Oy:tä, joka voitti alkuperäisen pisteytyksen viime vuoden marraskuussa ja valittiin urakoitsijaksi.

Lue myös: Markkinaoikeus: Lempäälä rikkoi hankintasäännöksiä Sääksjärven koulun kilpailutuksessa

Pistelasku tehtiin uudelleen, sillä tarjouskisassa toiseksi tullut Skanska Talonrakennus Oy teki hankintapäätöksestä ja pisteytyksestä valituksen markkinaoikeuteen.

Oikeuden 29. kesäkuuta antaman päätöksen mukaan kunta oli menetellyt virheellisesti laatupisteytyksessä kolmessa kahdeksasta valituksen alla olleessa kohdassa.

Markkinaoikeus edellytti kuntaa vertailemaan tarjoukset uudelleen, tekemään uuden perustellun hankintapäätöksen ja asetti 700 000 euron uhkasakon, mikäli kunta ei toimisi päätöksen mukaisesti.

 

Uudelleen tehdyssä pisteytyksessä sijoitusjärjestys pysyi samana edelliseen pisteytykseen nähden. Laatupisteitä väheni markkinaoikeuden päätökseen perustuen Peab Oy:ltä, Skanska Talonrakennus Oy:ltä ja Rakennusliike Lapti Oy:ltä, mutta suurimman yhteenlasketun pistemäärän sai edelleen Peab Oy.

Lempäälän yhdyskuntalautakunta päättää 15. elokuuta kokouksessaan Peab Oy:n hyväksymisestä Sääksjärven koulukeskuksen laajennuksen KVR-urakoitsijaksi, mikäli markkinaoikeuden päätöksestä ei valiteta 14. elokuuta mennessä.

Yksi kommentti

  1. Kyösti Huhtala

    Tämä (-kin) tapaus osoittaa, kuinka hankalaa julkinen hankinta on. Pitää osata vaatia oikeita asioita, asioita, jotka kyetään tosiasiallisesti arvioimaan, ja lisäksi on kyettävä asettamaan asiat tärkeysjärjestykseen ja pisteyttää ne. Selvää on, että rannalle jäänyt puuttuu heikkoihin perusteisiin – ja aikaa kuluu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?