Birgitan vaellus -tapahtuma päättää kesän

Ilmoittautuminen 2. syyskuuta Birgitan vaellukseen on alkanut. Kuva: Saskia Meskanen

 

Lauantaina 2. syyskuuta järjestettävä Birgitan vaellus on kaikille avoin pyhiinvaellus. Vaellustapahtuma on monille odotettu kesän päätös. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Tämän vuoden teemana on ”Ilo Jumalan läsnäolossa”.

Tarjolla on seitsemän erilaista, 10–26 kilometrin mittaista opastettua patikointireittiä Lempäälässä ja lähiseuduilla. Lisäksi tapahtumapäivään kuuluvat soutuvaellus Pirkkalasta ja perhevaellus Lempäälän Vanhan pappilan ympäristössä.

 

Patikointi- ja soutuvaellukset johtavat Pyhän Birgitan kirkolle. Perillä odottaa yhteinen ruokailu ja tunnelmallinen Pyhiinvaeltajan messu.

Pisin vaellusreiteistä (26 km) on Pirkkalan vanhalta kirkolta lähtevä vaellus. Lyhin (10 km) on Lempäälän Nurmelta historiallisen Aimalan kautta kiemurteleva reitti, jota pitkin kulkee sekä hiljainen vaellus että tämän vuoden uutuus, Godfulness®-vaellus. Vaelluksella tehdään mindfulnesin pohjalta kehitettyjä Godfulness®-harjoituksia. Uutta on myös Viialasta alkunsa saava noin 15 kilometrin vaellus.

 

Puhelinilmoittautuminen maksulliseen vaellukseen alkoi maanantaina 14. elokuuta. Ilmoittautumisia otetaan vastaan Lempäälän seurakunnan seurakuntatoimistossa. Sähköinen ilmoittautuminen päättyy 30. elokuuta.

Perhevaellus Vanhan pappilan ympäristössä on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

 

Teksti: Manta Jutila ja Marita Miettinen

Kuva: Saskia Meskanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?