Virva-Mari Rask maakuntahallituksen ympäristö- ja ilmastojaostoon

Maakuntahallitus nimesi kokouksessaan maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtajaksi kansanedustaja ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikmanin (kok.) ja varapuheenjohtajaksi maakuntavaltuuston puheenjohtaja Roope Lehdon (sd.). Maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja edustaa kuntasektoria ja on luottamushenkilö. Tehtävässä on yleensä ollut maakuntahallituksen puheenjohtaja.

Maakuntahallitus asetti keskuudestaan ympäristö- ja ilmastojaoston 1.8.2023 alkavalle toimikaudelle 2023–2025. Lempäälästä jaostoon valittiin maakuntahallituksen jäsen Virva-Mari Rask (vas.). Muut jaoston jäsenet ovat: Sofia Vikman (kok.), Atanas Aleksovski (sd.), Lassi Kaleva (ps.), Marjo Mäkinen-Aakula (kesk.) ja Sina Isokallio (vihr.)

Pirkanmaan maakuntahallituksen ympäristö- ja ilmastojaosto muodostetaan siten, että kullakin maakuntahallituksessa edustetulla puolueella on siinä yksi jäsen, ja jaosto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Puheenjohtajana on toiminut maakuntahallituksen puheenjohtaja.

Päätöksentekojäsenten lisäksi jaostoon nimetään kaksi asiantuntijajäsentä Pirkanmaan liitosta, kaksi asiantuntijajäsentä Pirkanmaan ELY-keskuksesta sekä kaksi nuorisoedustajaa Nuva ry:n Pirkanmaan piiristä. Pirkanmaan liiton edustajana jatkaa suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen, ELY-keskuksen edustajina johtaja Mari Rajala ja johtava asiantuntija Soili Ingelin sekä nuorisoedustajina Tähkä Tolvanen ja Emmi Kallio.

Jaoston esittelijänä jatkaa suunnittelupäällikkö Marko Mäkinen ja sihteerinä projektipäällikkö Liisa Hyttinen, molemmat Pirkanmaan liitosta.