”Omppu on suoritusvarma” – Elina Konsalan ratsu sai SM-kultaa kouluratsastuksen joukkuekilpailussa

Hevosalan moniosaaja Lassi Lehmusto ratsasti Möensholms Oberstilla kouluratsastuksen joukkuekilpailussa SM-kultaa. Hän on myös kouluttanut Omppua. Kuva: Elina Konsala

Lempääläisen Elina Konsalan omistama 14-vuotias ruuna Möensholms Oberst on päässyt hyvään iskuun.

Möensholms Oberst, tutummin Omppu, voitti kouluratsastuksen joukkuekilpailussa suomenmestaruuden. Kisa käytiin sunnuntaina 27. elokuuta Helsingissä.

Ompulla ratsasti Ypäjän Ratsastajien Lassi Lehmusto. Joukkueen kaksi muuta ratsukkoa olivat Laura Porthan ja Rodrik sekä Anna Kärkkäinen ja Minion Verde.

– Kisassa sai jännittää kalkkiviivoille asti. Ompun suoritus ei ollut lauantaina kansallisessa Inter 1-tason luokassa aivan tasainen, se oli jännittynyt, eikä siitä voinut tietää, miten se sunnuntaina suhtautuisi, Elina Konsala kuvaa ratsunsa suoritusta.

Kamppailu kärkisijoista oli tiukkaa, sillä Ypäjän Ratsastajat sai kisassa pisteitä 202.591, kun toiseksi tullut Team Kawerda vei 202.295 pistettä.

– Kilpailu oli hyvin kovatasoinen, vastassa oli 17 vahvaa joukkuetta, mutta Ypäjän joukkue teki hyvän suorituksen, Konsala kehuu.

Kyseessä on Ompun toinen joukkuekulta, ensimmäinen tuli vuonna 2021. Viime vuonna se oli joukkueessa, joka sijoittui pronssille.

– Omppu on suoritusvarma hevonen, mutta menestys on monen osatekijän tulos. Siihen tarvitaan hyvät kengityssepät ja eläinlääkärit, hyvä hoito ja koulutus. Isäni Jouko Konsala on pitkän linjan hevosmiehenä osallistunut myös Ompun hoitoon ja huolenpitoon, Elina Konsala kertoo.

Konsala osti ratsun yhdeksän vuotta sitten kasvattajalta Tanskasta. Omppu asuu Lehmuston luona Ypäjällä ennen kisakautta ja kisakauden aikana, syksyksi se tulee kotitalliin Moisioon.