LeKin nostajat huippuiskussa Porissa

Iiris Savolainen laittoi Porissa ennätyksensä uusiksi ja oli ylivoimainen.

Porissa kilpailtiin painonnoston Etelä-Suomen mestaruuksista, sekä Juniori Cupin syyskilpailu, joista kummastakin löytyi LeKin nostajia.
Lauantaina nostetussa Etelä-Suomen mestaruuskilpailussa naisten sarjassa 55 kiloa nostanut Iiris Savolainen oli selvästi päättänyt laittaa vanhat ennätykset uusiksi.

Aloituspainot 65 ja 80 kiloa olivat vain muutaman kilon alle voimassa olleiden alle 17-vuotiaiden SE-tulosten. Jo toisella tempauksella syntyi uusi Suomen ennätys, kun 68 kilon raudat nousivat hyväksytysti suorille käsille. Ennakkoluuloton yritys 70 kilosta oli myös hyvin lähellä onnistua, painot olivat jo suorilla käsillä, kun kyystä noustessa tanko pyörähti selän takaa maahan.

Työnnössä nähtiin uudet SE-lukemat kun 83 kilon puntit nousivat kaikkien tuomareiden hyväksyminä ylös. Luonnollisesti myös yhteistulos 151 kiloa rikkoi vanhan ennätyksen, peräti kolmella kilolla. Näin kaikki 55 kilon sarjan, 17-vuotiaiden ikäluokan SE-tulokset siirtyivät Savolaisen nimiin. Savolainen voitti sarjansa ylivoimaisesti.

Emma Gleisner nosti ensimmäisenä lekiläisnaisena yli 200 kilon sarjan.

Sarjassa 81 kiloa hienoa nostoputkea jatkoi Emma Gleisner. Gleisner pääsi pitkän tauon jälkeen parantelemaan omia ennätyksiään rikkomalla uuden kymmenluvun tempaamalla 90 kiloa. Työnnössä jo toinen nosto 110 kilosta oli uusi ennätys, kun vielä 113 kiloakin
onnistui saatiin juhlia kautta aikain ensimmäistä Lekiläisnaisen tekemää yli 200 kilon yhteistulosta. Tällä 203 kilon yhteistuloksella Gleisner rikkoi myös Suomen painonnostoliiton asettaman tulosrajan vuoden 2024 EM-kilpailuihin.

Savolaisen tapaan myös Gleisner oli sarjassaan ylivoimainen. Gleisner palkittiin kilpailuiden parhaana naisnostajana.

– Kilpailuiden kolmesta parhaasta naisesta kaksi tuli Lempäälästä, joten voimme seurana olla ylpeitä meidän urheilijoistamme, kommentoi
painonnostojaoston varapuheenjohtaja Teemu Roininen.

Sunnuntaina nostot jatkuivat painonnostoliiton organisoiman Junior Cup kilpailun merkeissä. Cupissa pisteitä kerätään onnistuneilla nostoilla, sijoituksilla sekä omilla ennätyksillä.

Alle 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Roosa Koikkalainen nosti sarjassa tytöt 35 kiloa, temmaten 14 ja työntäen 18 kiloa. Innokas treenaaja voitti sarjansa.

Alle 12-vuotiaiden poikien sarjassa 45 kiloa Lauri Koikkalainen voitti myös sarjansa tuloksella 28+43=71 kiloa. Lauri palkittiin kilpailun parhaana alle 12-vuotiaana poikanostajana.

Tyttöjen alle 16-vuotiaiden ikäluokassa Helmi Koikkalainen pisti henkilökohtaiset ennätyksensä uusiksi tempaamalla 53 ja työntämällä peräti 77 kiloa. Myös Helmi voitti sarjansa, joten Koikkalaisten perheessä saatiin mässäillä painonnostomenestyksellä.

Roosa, Helmi ja Lauri Koikkalainen onnistuivat myös kisasuorituksissaan.

Tuloksia:

Sarja 55 kg: 1) Iiris Savolainen LeKi (-06/53,70) 151 kg N17SE (68 N17SE+83 N17SE) 219,940 p, 2) Eveliina Heikkinen JoPuPo (-96/53,50) 112 kg (50+62) 163,571 p.
Sarja 81 kg: 1) Emma Gleisner LeKi (-97/77,30) 203 kg (90+113) 238,367 p., 2) Vanessa Vähäsalo PuKa (-99/78,45) 155 kg (65+90) 180,765 p., 3) Eve Kinnunen JoPuPo (-00/78,30) 145 kg (64+81) 169,251 p.

Sarja 36 kg: 1) Roosa Koikkalainen LeKi (-15/33,65) 32 kg (14+18) 70,144 p.

Sarja 45 kg: 1) Lauri Koikkalainen LeKi (-11/41,15) 71 kg (28+43) 141,135 p.

Sarja +71 kg: 1) Helmi Koikkalainen LeKi (-07/73,75) 130 kg (53+77) 156,158 p.