Ahtialanjärven kaunista aluetta voisi hyödyntää enemmänkin

Kirjoittajan mielestä Ahtialanjärven aluetta voisi hyödyntää nykyistä enemmän. Kuva: Pertti Iivonen

Poikkesin viime sunnuntaina Ahtialanjärven liepeillä, tarkemmin Virta-kampuksen rannoilla. Perillä vastassa oli iloinen yllätys, sillä paikalla oli väkeä vauvasta vaariin ja lähes kaikki ongella. Hyvä kun sekaan mahtui.

Tuli jälleen, jo vuosia sitten esille tuomani idea, että voisiko kunta, yhdessä Virta-kampuksen kanssa kehitellä aluetta enemmän myös virkistyskäyttöön. Vuosia sitten mantereen ja saaren välinen silta sai uudet puitteet, hyvä niin.

Ylivuotisten puiden ja joidenkin oksistojen poistoilla saataisiin merkittävästi parannusta onkimista silmälläpitäen. Ainakaan nykyisellä käytöllä ei ole ongelmallista käyttäytymistä havaittu, toki löytyy vielä niitäkin, jotka eivät jaksa siivota jälkiään, mutta onneksi vähemmistönä. Uskaltaisin väittää, ettei siisteyden ylläpitäminen koituisi ongelmaksi.

Kuten mainitsin paikalla oli perheen junioreita, joille tietty osa rannasta ei ole turvallista touhuta, joten se vaatisi huoltajilta valppautta normaalia enemmän.

Kokonaisuutena kalaisan Ahtialanjärven seutu on kaunista aluetta, mitä voisi hyödyntää yhteiseen käyttöön.

 

Pertti Iivonen