LeKi-YU uusi pitkän viestin voittonsa

LeKin mestarit Santtu Heikkinen (vasemmalla), Joona Sointu, Aleksi Kivelä ja Leevi Keronen. Kuva: Yleisurheilu.fi sivusto

Kauden viimeiset SM-tason kisat käytiin Turussa Paavo Nurmen stadionilla, kun seurat mittelivät viestijuoksussa paremmuuksistaan.

LeKi puolusti viime kauden 4 000 metrin SM-kultaansa tuloksekkaasti. Sama kvartetti kuin vuosi sitten kuittasi jälleen kultamitalit ankkurinsa Santtu Heikkisen hurjan ankkuriosuuden ansiosta.

4 000 metrin viestissä osuudet jakautuvat seuraavasti: 1200- 400 – 800 – 1600.

LeKin viestin avasi SM-mitalisti ja maaottelujuoksija Aleksi Kivelä, joka toi LeKin ensimmäisenä vaihtoon.

Taktiikkana oli katsella pari kierrosta ja kolmannella kiepillä kiriä. Juoksu onnistui hyvin, kertasi Kivelä juoksuaan Yleisurheilu.fi – sivuston haastattelussa.

Joona Sointu hoiti 400 metrin pätkänsä kunniakkaasti, kuten itselleen alimatkan eli 800 metrin Leevi Keronenkin, jonka menoa haittasi edellisviikkojen sairastelut.

Santtu Heikkinen sai kapulan toisena, kärjessä viimeselle osuudelle pääsi lähtemään Helsingin Kisaveikkojen maaottelujuoksija Eero Saleva. Heikkinen alkoi heti tavoittaa hiukan karussa ollutta Salevaa, kyttäsi peesissä hetken ja hoiti kirillään voiton Lempäälään.

Luotin kiriini, taktiikka onnistui hyvin, tiivisti Heikkinen juoksunsa.

Osuusajoissa Heikkinen voitti Salevan noin kuudella sekunnilla. LeKin voittoaika 9.55,54 oli sekunnin kymmenyksen heikompi kuin vuosi sitten ja jäi Suomen ennätyksestä nelisen sekuntia.

Santun kisatahti on ollut hurja. Ruotsi-maaottelun jälkeen hän piipahti Saksassa kisaamassa 3000 metrillä, missä hän oli viimeiselle kierrokselle asti ennätysvauhdissaan. Lopun hyytyminen tuotti ajan 7.53, mikä oli kolme sekuntia miehen ennätystä heikompi.

17-vuotisten tyttöjen joukkue 4 x 100 metrillä oli lähellä mitalia, kun kvartetti Ainu Verho, Venla Vaittinen, Krista Lehti ja Pinja Kukko oli hienosti neljäs. Samanikäisten poikien joukkue oli finaalin viides nelikolla Niklas Piirainen, Noel Nikulainen, Eelis Kuusjärvi ja Aapo Närhi.

17-vuotisissa pojissa LeKi oli 4 x 300 metrillä niinikään viides ajalla 2.29,85. Joukkueessa juoksivat Noel Nikulainen, Eero Ranta, Eelis Kuusjärvi ja Niklas Piirainen.

Naisssa LeKi sai jalkeille joukkueen 3 x 3000 metrin kävelyviestiin. Sijoitus nuorella triolla Helmi Rajamäki, Veera Rantala ja Feza Mbonabingi oli seitsemäs.

Osanottajamäärältään runsaslukuisessa 17-vuotisten tyttöjen 4 x 300 metrillä LeKi raivasi tiensä finaaliin joukkueella Nanna Harkki, Krista Lehti, Pinja Kukko ja Ainu Verho. Sijoitus oli kahdeksas.