”LeKi on mukana kärkikahinoissa” – Paluumuuttaja Aku Kinnari povaa hyvää lempääläistä kiekkokautta

Aku Kinnari vahvistaa Lempäälän Kisan Suomi-sarjajoukkuetta tulevalla kaudella. Kuva: Jarno Hietanen

Jääkiekon Suomi-sarja pyörähtää käyntiin perjantaina 15. syyskuuta, kun Lempäälän Kisa matkaa lyhyen reissun Nokialle ja kohtaa sarjan suursuosikin Pyryn. Lauantaina 16. syyskuuta aukeavat Lempäälän jäähallin ukset, kun LeKi kohtaa Kotkan Titaanit.

LeKin joukkue on uusiutunut viime kaudesta jonkin verran. Menneellä kaudella LeKi oli nousijajoukkue, joka raivasi tiensä aina välieriin asti. Nokian Pyry oli välieräsarjassa viime keväänä niukasti LeKiä parempi.

Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista LeKissä on paluumuuttaja Aku Kinnari. 24-vuotias Kinnari teki hienon uran Tapparan junioreissa, kiersi useamman Mestis-seuran, mutta palasi kotikonnuilleen täksi kaudeksi. L-VS esitti Kinnarille tukun kysymyksiä kauden alkajaishaastattelussa.

Mikä toi sinut takaisin Lempäälän Kisaan?

– Suomi-sarjassa pelaamiseen on helpompi yhdistää työnteko kuin Mestiksessä pelaamiseen. Työskentelen vakuutusyhtiössä täyspäiväisesti. Kun tiesin, että LeKissä on hyvä porukka, hyvät valmentajat ja vanhoja kavereita junnuajoilta, oli päätös tosi helppo tehdä.

Pelasit junioreissa LeKissä, millaisia muistoja niiltä ajoilta jäi?

Aloitin 5-vuotiaana, useampi ikäluokka oli silloin samassa. Luodon Jari sekä Kinnarin Sakke olivat ensimmäiset valmentajat. Sitten, kun me ”ysiysit” muodostimme oman joukkueen, isäni Riku Kinnari oli pitkään valmentajanamme. Mukavia muistoja jäi paljon, pärjäsimmekin hyvin. Tapparaan siirryin sitten nuorempaan C:hen eli noin 14-vuotiaana.

Olet juuriltasi Kelhon Kinnareita, oletko Kelhon seudun toiseksi paras jääkiekkoilija?

– Synnyin Kangasalla, mutta jo 3-vuotiaana muutimme Kelhoon, missä asuin koko alakouluaikani. Suvussa on tosiaan useita urheilijoita. Kelhon seudun paras lätkänpelaaja on totta kai Anttilan Marko, olisinko minä vai maalivahtina pelannut Paavolan Teemu sitten se toiseksi paras – mene ja tiedä.

Millaisessa vaiheessa oma pelaajaurasi on juuri nyt?

En ole miettinyt omia tavoitteita. Nyt on päätavoite joukkueen menestymisessä ja siinä, että saisin ehjän pelikauden. Loukkaantumiset ovat riivanneet viime kausia turhankin paljon.

Millainen joukkue LeKillä on koossa?

Hyvä. Olemme mukana sarjan kärkikahinoissa. Mestis-kynnys ei pelillisesti ole kaukana.

Kommentoi seuraavia ja perustele valintasi: syöttö vai maali?

Syöttö. Hienompi antaa upea syöttö.

Tappara vai Ilves?

– Ilves. Hienompi peliasu ja tyylikkäämpi seura. Tästä mielipiteestä voi kyllä tulla sanomista.

Arsenal vai Manchester City vai joku muu?

Ajax. Perusteluna heidän hieno ja historiallinen pelityylinsä.

Kuka on LeKin tulevan kauden joukkueen puhutuin pelaaja?

Ville Pelttari. Viihdyttävyysarvo on iso.

Miten houkutat penkkiurheilijat katsomaan Hakkariin LeKin pelejä?

Ottelut ovat vauhdikkaita, peleissä sattuu ja tapahtuu. LeKissä on paljon paikallisia oman kylän pelaajia.