Matkailu voi tuoda kaivattua lisätuloa

Studio Puiston visiossa leirintäalueen korkeatasoiset mökit sulautuvat hyvin luontoon. Kuva: Studio Puisto

Lempäälän vetovoimaisin ulkopaikkakuntalaisia tuova kohde on Ideapark ja Marjamäen ympäristö, vaikka moni mieltääkin käyneensä Tampereella vieraillessaan kauppakeskuksessa tai autokaupoilla. Jatkossa hotelli ja uimahalli vain kasvattavat Marjamäen merkitystä myös muualta tulevien huomion kiinnittäjänä. Myös muunlaisen matkailun voi hyvällä syyllä odottaa Lempäälässä kasvavan jo lähivuosina merkittävästi.

Lempäälän tilastoitu, vertailukelpoinen matkailuala tuo jo vuosittain yli 20 miljoonan euron liikevaihdon paikkakunnalle tarjoten työtä yli sadalle. Matkailun oheispalvelut tuovat käytännössä vielä kelpo siivun lisää.

Asuntomessuihin kohdistuu suuret odotukset paikkakunnan tunnetuksi tekemiseen, syystäkin. Lempäälän kehityksen teettämä selvitys Vaihmalan alueen matkailupalveluiden kehittämisestä on tervetullut avaus, jonka toivoo innostavan päättäjiä edistämään hanketta.

Lempäälän ja miksei Vesilahdenkin hallitsevia luonteenpiirteitä ovat luonnonläheisyys ja vesielementti. Vesistömatkailun infra kaipaa kohentamista houkutellakseen yritystoimintaa. Kunnollista vierasvenelaituria on toivottu Myllyrantaan ja sellainen on myös Vaihmalan visiossa. Toivottavasti useat toiveet eivät sulje toisiaan pois, vaan vähintäänkin toinen toteutuu.

Kunnat eivät voi lähteä matkailuyrittäjiksi, mutta yrittäjyyden edellytysten luominen on elinehto. Vaihmalan alueella on jo valmista kiinnostusta sekä laajentaa nykyisiä toimintoja että uusia yrittäjiä, jotka haluaisivat kotiutua veden ääreen. Pesäpallotermein Vaihmala ja Putkistonniemi odottavat nyt ripeää ratkaisulyöntiä.

 

Lue myös: Vaihmalasta haetaan potkua Lempäälän matkailuun – visiolla herätellään myös Putkistonniemen leirintäaluetta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?