Pappilanpolun virkistäjille kiitos

Olemme vuosikaudet lenkkeilleet Lempäälässä Pappilan rantapolulla, jonne ystävälliset ihmiset vuodesta vuoteen tuovat kuvia teksteineen mielenvirkistykseksi ja ajattelun siemeniksi. Ne tosiaan tuntuvat kivoilta. Viime aikoina sinne on ilmestynyt uutuutena QR-koodeja. Uteliaisuus heräsi ja niinpä kännykästä alkoi kuulua kaunista laulua soittoineen. Sama toistui monessa kohdassa.

Monta kertaa on ollut mielessä kiittää näitä ihmisiä, jotka vuodesta vuoteen jaksavat virkistää lenkkeilijöiden mieltä, mutta nyt on tapahtunut semmoinen loikka, että kiitämme oikein lehdessä. Samalla ajattelemme innostaa kanssakulkijoita Pappilan moni-ilmeiselle polulle ja rohkaista aktivoimaan puhelimen QR-ominaisuus. Se kannattaa. Uskomme ja odotamme, että ”ohjelmisto” aika ajoin vaihtuu niin kuin kuvat ja tekstitkin.

Kaikki eivät pysty etäisyyden tai polun osittaisen vaikeakulkuisuuden vuoksi pääsemään Pappilanpolulle. Niinpä toivomme, että QR-rasteja ilmestyisi muuallekin. Vallankin ikääntyneet tarvitsevat lähellä olevia helppokulkuisia luontoliikkumispaikkoja. Niihin sopisivat musiikki, laulut ja runot sekä monenlaiset muut mieltä virkistävät ja luontoa lähentävät esitykset, joita voi nähdä ja kuulla omalta kännykältä.

Marja ja Reijo Fredriksson