LeKi avasi Suomi-sarjan tappiolla ja voitolla

Tomi-Pekka Kaihua oli LeKin ykköspyssy Titaaneiden kaadossa. Kuva: Jarno Hietanen.

Lempäälän Kisan jääkiekon edustusmiehistö avasi kautensa Suomi-sarjassa kovalla ja tasaväkisellä taistelulla sarjan suursuosikki Nokian Pyryä vastaan vieraissa.  Nokia väänsi niukan 5–4-voiton Tuukka Mäntymäen tekemällä voittomaalilla noin viisi minuuttia ennen peliajan loppua. LeKi sai lopussa vielä ylivoiman ja hyvän myllytyksen, mutta kiekkoa ei Pyry-veskari Veli-Matti Mäkisen ohi enää saatu.

Lauantaina 16. syyskuuta LeKi sai kotiavaukseen Kotkan Titaanit, joka kaatui selvin lukemin 5–0. Maalivahti Valtteri Kyllisen nollapeliin tarvittiin kuitenkin 27 torjuntaa. Pelin avaustahdit löi LeKin A-nuorista edustukseen siirtynyt Tomi-Pekka Kaihua, joka naputti rangaistuslaukauksesta avausmaalin jo alkuminuuteilla.

– Kokonaisuudessaan hyvä maku jäi avausviikonlopusta suuhun. Nokialla tasakentällisin voitimme pelin 4–2, joten hävisimme erikoistilanteisiin. Saimme välillä Nokian haukkomaan henkeä, kiitteli pääluotsi Mikko Sulonen joukkuettaan häviöstä huolimatta.

Titaaneja vastaan Hakkarissa energiavarastot olivat hiukan vähissä edellisillan kovasta väännöstä, mutta perussuorituksella plus maalivahti Kyllisen hienolla pelillä tuli voitto kotiin.

Nokialla LeKin selkeä ykköshahmo oli 20-vuotias Tuukka Hietamäki, joka kokosi saldon kolme maalia ja yhden syötön. Titaanit-ottelun hahmo oli 19-vuotias Tomi-Pekka Kaihua saldolla maali ja kaksi syöttöä.

Koko valmennussakki olemme innoissamme Tuukan ja Tomi-Pekan valmiista otteista. Huippua, että nuorista nousee tämän tasoisia pelimiehiä, suitsutti Sulonen tehomiehiään.

Suomi-sarja jatkuu tiiviinä. Perjantaina 22. syyskuuta LeKi-bussin nokka suuntaa Lapualle ja lauantaina Järvenpään Haukat saapuu Hakkariin.

Juuri ennen sarjakauden alkua tuli yllättävä uutinen, kun Kaarinan Indians luopui sarjasta. Peliohjelma meni osittain uusiksi, mutta sarjasysteemi säilyi ennallaan. Runkosarjan kuusi parasta selviää ylempään jatkosarjaan ja pudotuspeleihin, alemmasta jatkosarjasta kaksi parasta ponnistaa myös playoff-kierrokselle.