”Lempottaret on kova ja yhtenäinen joukkue”, lupaa joukkueen hakkuri Sofia Ikonen

Sofia Ikonen uskoo Lempon naisjoukkueen olevan napsun parempi joukkue kuin viime kaudella. Kuva: Juha Raunio.

Lempäälän naisurheilun lippulaiva Lempo-Volleyn lentopallon ykkössarjajoukkue starttaa maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kolmanteen kauteensa. Joukkueen pelaajistossa on tapahtunut vain pieniä muutoksia, mutta taustavoimissa iso muutos on se, että pitkäaikainen päävalmentaja Jani Huurne siirtyi naapurikaupunki LP Kangasalan liigajoukkueen manageriksi ja hänen paikkansa otti meritoitunut valmentaja Tuomas Alatalo.

Pelaajista Sofia Ikonen on pitkän linjan LeKi- ja Lempo-pelaaja, jonka viime kausi meni käytännössä ohi johtuen pahan polvivamman kuntoutuksesta. Tulevaan kauteen Ikosella on intoa ja näyttöhaluja yllin kyllin. L-VS esitti 20-vuotiaalle liki koko ikänsä asuneelle Ikoselle patterin kysymyksiä lentiskauden alla.

Millainen oli ihan ensimmäinen muistosi ensimmäisistä lentistreeneistä?

Olin silloin ekaluokkalainen, harkat olivat Kuokkalan koululla. Jokisen Ilari, Lindin Leena ja Mäkipään Mika olivat vetäjiä. Mukana oli jo silloin tuttuja tyttöjä, joiden kanssa olen pelannut pitkään eli esimerkiksi Veera Hussa, Liisa Lahtinen ja Iida Ylimäki. Sen muistan, että treenien jälkeen sanoin isälleni, että oli tosi kivaa ja tätä haluan harrastaa.

Miksi juuri lentopallo on sinun lajisi?

Lentopallo on hankala laji, aina oppii uutta. Se on monipuolinen ja ennen muuta joukkuelaji.

Olet pelipaikaltasi hakkuri. Kerro, mitä hakkuri kentällä tekee?

Päätehtävä on hyökätä eli iskeä palloa. Huonoistakin passeista pitää pärjätä, se tekee hakkurin roolin haastavaksi.

Mikä on ollut lentisurasi paras hetki?

Viime keväänä Lempo voitti A-tyttöjen Suomen mestaruuden, mutta oma roolini oli siinä niin pieni, etten pidä sitä parhaana hetkenä. Hetket joukkueen kanssa, tiukan pelin voittamisen jälkeen ovat minulle parhaita.

Mikä on ollut sitten urasi hankalin hetki?

Totta kai polven eturistisiteen katkeaminen, sen leikkaus ja liki vuoden kuntoutus. Monenlaisia fiiliksiä kulki mielessä kuntoutuksen aikana, mutta halu pelata oli kuitenkin tosi vahva.

Millainen on Lempo mallia 2023–24?

Lempottaret on kova, tasainen ja yhtenäinen joukkue. Meillä on hyvä kaveriporukka. Tuomas Alatalo valmentajana on tuonut uutta ja erilaista tekemistä. Uskon, että joukkue parantaa viime kaudesta selvästi, jolloin olimme runkosarjassa kahdeksantena.

Valitse joku näistä ja perustele. Onnistunut isku, tappotorjunta vai ässäsyöttö?

– Onnistunut isku. Siitä saa parhaimmat kiksit.

Mikä on sinulle toiseksi mieluisin urheilulaji?

– Sanotaan vaikka pikajuoksu. Myös sulkapallosta tykkään, olen siinä ihan hyvä.

Kuka Lempottarista on tulevan kauden värikkäin pelaaja?

Tessa Francke. Hän on ottanut ison kehitysstepin, pelaa isolla energialla ja näyttää tunteitaan kentällä.

Miksi penkkiurhelijan kannattaa tulla katsomaan Lempon naisten pelejä?

–  Jotta saataisiin Hakkariin hyvä tunnelma. Ykkössarjan lentopallo on laadukasta, naislentis on aika lailla erilaista kuin miesten.