Vuoden palvelija on vesilahtelainen yrittäjä Kari Niemi

Vuoden Palvelija –arvonimen saaja Kari Niemi kädessään taiteilija Kalevi Kankaalan suunnittelema kunniataulu. Lempäälän Rotaryklubin edustajana Seppo Elomaa (vas.). Kuva: Anneli Kesola

Lempäälän Rotaryklubi on jälleen valinnut vuoden palvelijan. Tänä vuonna arvonimen sai vesilahtelainen toisen polven yrittäjä Kari “Kapo” Niemi. Valinta tehtiin nyt jo 42. kerran ja sen saaja julkistettiin klubin vuosijuhlassa Rautialan Juhlatalossa Vesilahdessa.

Lempäälän Rotaryklubi valitsee vuosittain klubin toiminta-alueelta Lempäälästä tai Vesilahdesta henkilön tai yhteisön, joka klubin mielestä on parhaiten toteuttanut päivittäisessä työssään tai muissa toimissaan pyyteettömän palvelun ihannetta ja korostanut palvelemisen merkitystä kaikkien ihmisten kesken.

Ensimmäisenä Vuoden palvelijaksi vuonna 1982 valittiin Lempäälä-Seura ja viime vuonna tunnustuksen sai kauppias Teemu Murto Narvan Rauta ja Maatalous Oy:stä. Valinta on 16 kertaa kohdistunut suoraan henkilöön ja muilla kerroilla saajana on ollut yhdistys tai muu organisaatio.

Tämän Vuoden Palvelijan esitteli Lempäälän Rotaryklubin viime kauden presidentti Seppo Elomaa.

– Tämä henkilö on aloittanut yritystoiminnan vuonna 1995. Hän on ollut taksiautoilija, hänellä on linja-autoja, hän on hoitanut koulukuljetuksia, hän on kiertänyt markkinoita kojujen ja pomppulinnojen kanssa, hän on ollut festivaalijärjestäjä, vuokrannut juhlatelttoja, hänellä on ollut myymäläauto Vesilahdessa ja huoltoasema Viialassa, ollut linja-autolla mukana Ukraina-avustuksissa, hänellä on ollut grilli Vesilahdessa ja tietenkin Pub Kapo ja Peuran krouvi Vesilahdessa. Tämän valtavan listan taustalta löytyy tietenkin todellinen yrittäjä Kari Niemi.

Uutta vuoden palvelijaa muistettiin perinteiseen tapaan taiteilija Kalevi Kankaalan tekemällä kunniataululla. Kiitospuheessaan uusi vuoden palvelija sanoi olevansa todella vaikuttunut huomionosoituksesta.

– Isäni, kauppias Jukka Niemi oli hyvä pitämään puheita, mutta minä en ole mikään pitkien puheiden pitäjä. Haluan kuitenkin sanoa, että olen todella otettu tästä huomionosoituksesta ja osaan arvostaa sitä.

Suuri onnittelijoiden joukko oli kokonaisuudessaan sitä mieltä, että nyt huomionosoitus meni oikeaan osoitteeseen. Monet muistivat Kari Niemen Kuokkalankosken markkinoilta, mutta myös siitä, että hän oli ollut itse mukana linja-autolla hakemassa pakolaisia Ukrainasta viime vuonna.

– Tämä huomionosoitus pääsee meillä varmasti kunniapaikalle, totesi Kari Niemi.

 

Teksti: Jorma Lehtinen

 

Lue myös:

”Äiti ja isä jäivät rintamalle” – Sotaa paenneiden lasten ahdinko kosketti vesilahtelaista Kari Niemeä ja hän lähtee uudestaan kuskiksi Ukrainan rajalle

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?