Lempo-Volley teräksenkova erien lopussa

Lempo-Volleyn miehet näyttivät kulmahampaitaan, etenkin erien lopuissa, kun se palasi voittojen tielle lyömällä paikallisvastustaja Pälkäneen Luja-Lukon erin 3–0 (25–22, 25–20, 25–23). Voitto oli makea, sillä Pälkäne höykytti harjoituspelissä Lempoa Hakkarissa varsin selvästi.

– Nyt oli sarjapisteet jaossa eikä ollut harjoituspeli, joten on kiva ottaa pisteet kotiin. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat tosi tasaisia, mutta oli silti koko ajan levollinen olo ja tunne, että tämä on meillä hyvin hallussa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo fiilisteli taiston tauottua.

Lempo jyräsi samalla seitsikolla liki koko ottelun, kun taas Pälkäneen valmennusjohto haki toimivaa rosteria tehden enemmän vaihtoja. Pälkäneen vaihtopenkiltä löytyy lentispiireille tuttu ja mielenkiintoinen mies, Kuljussa asuva Jussi Heino, joka tunnetaan paitsi pitkästä ja meritoituneesta pelaajaurasta, myös maan eturivin valmentajana. Pälkäneen peliä johtaa toinen kokenut lentiskettu, Rantaperkiön Iskusta tuttu, Marko Järvenpää.

Joukkueiden välillä erot olivat pienet, mutta eritoten hakkurin tontilla vaaka kääntyi Lempon eduksi. Tuomas Sillanpää iski lempääläisille 15 pistettä, kun Pälkäneen hakkurit Aki Tuomivaara ja Mikko Kuusela saivat kokoon viisi pistemerkintää. Yleispelaajaosaston tehomies oli Lempon Daniel Heinonen 13 pisteellään, Pälkäneeltä Tomi Perkiö kuittasi kymmenen pisteen saldon. Liberopeli meni ”fifty-fifty”, sillä niin Lempon Jami Törrö kuin Lukon Niilo Nurmi tekivät laatutyötä joukkueilleen.

Päätöserässä nousi väkevästi esiin Lempon kapteeni Simo Puttonen, joka napsi neljä tappotorjuntaa.

– Meillä oli selkeät suunnat, miten torjutaan. Toki aina vähän tuuriakin on mukana, kun noin monta nappaa, Puttonen kertasi.

Lempo on koonnut alkukauden neljästä pelistä kymmenen pistettä. Joukkueella on edessä parin viikon ottelutauko, seuraava koetus on 11. marraskuuta Hakkarissa Rantaperkiön Iskua vastaan.

Lempon yleispelaajakaksikko Daniel Heinonen (nostaa palloa) ja Simo Puttonen oli hyvässä vedossa Pälkäne-voitossa. Kuva: Kari Kautto