Rakkaudesta Rauliin Vesilahden kirjastossa

Esitelmöimään Vesilahden kirjastoon saapuva Eija Komu toivoo yleisökeskustelussa kuulevansa omakohtaisia muistoja Baddingista, keikoilta tai muuten. Kuva: Somero-lehti/Merja Ryhtä

 

Somerolaisen Rauli Badding Somerjoen, 1947–87, ainutlaatuinen tulkintakyky ja musiikillinen monipuolisuus ovat esillä keskiviikkoiltana 8. marraskuuta Vesilahden kirjastossa, jossa kuullaan filosofian tohtori Eija Komun esitelmä Elämäni Badding-biisit. Eija Komu valottaa rakkaimpia Badding-kappaleitaan ja kertoo Baddingin elämästä seikkoja, jotka eivät ole välttämättä suurelle yleisölle tuttuja.

 

Esitelmässä kuullaan kappaleet Arpiset haavat, Kaita polku, Mä jäin kii, Suon kulkija, Lights (Valot) ja Sydämessäni vihellettynä demoversiona.

Eija Komu on muuttanut Somerolle Baddingin muiston vuoksi vuonna 2010 ja tutustunut Baddingin lähipiiriin kuten hänen sisareensa, nykyään Mäntässä asuvaan Mailis Niemelään, osa-aikaiseen somerolaiseen Baddingin nuoruusvuosien sielunveli Rafe Tanskaseen ja nokialaiseen sydänystävä Ritva Lehtoseen.

Mailis Niemelän luvalla Eija Komu on saanut myös yöpyä yksin Baddingin kotimökissä aikana ennen suuren mediajulkisuuden saanutta remonttia. Sinä yönä uni ei tullut silmään.

 

Baddingin soittajakavereista Eija Komu on tutustunut nyt jo edesmenneeseen somerolaiseen Antti Toukkariin ja somerolaiseen Arto ”Mamba” Koskiseen sekä Helsingissä asuviin Pentti Ahoon ja Arto ”Pilli” Pajukallioon. Eija Komulla on kontakti myös Badding-elämäkertureihin Heikki Metsämäkeen, Juha Miettiseen ja Jukka Rajalaan.

Tshekkiläisen Badding-fanin ja hänen musiikkinsa takia suomen kielen omin päin opetelleen uskollisen Someron-kävijän Ladislava Svobodován tervehdys kuullaan illassa. Tiskijukkana toimii Mirja Honkanen.

Esitelmä on aiemmin kuultu Kallion kirjastossa Helsingissä viime marraskuussa ja Someron kirjastossa syyskuussa, joissa se sai runsaan yleisön ja lämpimän vastaanoton. Yleisökeskustelussa Eija Komu toivoisi kuulevansa omakohtaisia muistoja Baddingista, keikoilta tai muuten.

Tilaisuuden järjestää Vesilahden kirjasto ja siihen on vapaa pääsy.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?