Painonnoston valtakunnallisessa Junior Cupissa Lauri Koikkalaiselle mestaruus

Etsiina Mamia, Helmi Koikkalainen ja Lauri Koikkalainen menestyivät Rovaniemellä painonnoston Junior Cupissa.

Rovaniemellä nostetussa painonnoston Junior Cupin finaalissa nähtiin peräti kolme LeKin nostajaa. Junior Cupissa nostajat keräävät pisteitä osakilpailuista. Pisteitä saa mm. omista ennätyksistä, onnistuneista nostoista sekä sijoituksista.

Etsiina Mamia nosti alle 13-vuotiaiden sarjassa uusiksi ennätyksikseen 23+30=53 kiloa. Myös painia aktiivisesti harrastava voimaleidi nousi tällä tuloksella kokonaiskilpailun viidennelle sijalle.
Alle 13-vuotiaiden poikien sarjassa Lauri Koikkalainen kohenteli niin ikään omia ennätyksiään. Sarjassa alle 45 kiloa nostanut Koikkalainen tempasi 35 ja työnsi 47 kiloa. Kokonaiskilpailussa pisteitä kertyi ikäluokassa eniten, ja näin Lauri kruunattiin Juniori Cupin mestariksi.

Alle 17 vuotiaissa nuorissa naisissa hienoja otteita jatkoi Helmi Koikkalainen. Tempaustulos 57 kiloa oli peräti neljä kiloa vanhaa ennätystä parempi ja työntöennätyksenkin parantuessa kilolla 78 kiloon saatiin myös yhteistulokseen uusi ennätys. Kokonaiskilpailussa Helmi sijoittui neljänneksi.

Kuten tämä kisa osoittaa, kansainvälisen tason nostajien takana meillä on tulossa hienoja nuoria nostajia. Mikäli motivaatio treenaamiseen pysyy korkealla, voidaan näistä junioreista useammankin odottaa ottavan paikkansa kovemmissakin kisoissa, hykertelee painonnostojaoston varapuheenjohtaja Teemu Roininen.