Gleisner ennätysiskussa! – nyt opiskelijoiden mestariksi huipputuloksella

Emma Gleisner (kesk.) ennätysiskussa: viikko sitten Pohjoismaiden mestaruus ja nyt opiskelijoiden Suomen mestaruus. Kuvassa myös Siri Sytelä ja Ilona Teittinen.

Vain viikko oli kulunut Emma Gleisnerin Pohjoismaiden mestaruuteen johtaneesta kisareissusta, kun rautaista kuntoa esitellyt LeKi-nostaja nähtiin taas tositoimissa.

Lue lisää: LeKi:n nostaja Pohjoismaiden mestariksi

Tampereella kilpailluissa opiskelijoiden SM-kisoissa, naisten korkea-asteen sarjassa nostanut Gleisner täräytti jo tempauksessa huipputuloksen 92 kiloa suorille käsille. Viimeinen nosto 94 kilosta oli myös suorilla käsillä, mutta putosi ennen aikojaan lattiaan. Huomionarvoista tuloksessa on, että painoluokan SE-tulos on 95 kiloa.

 

Työnnössä avauspainon 110 kiloa ja toisen noston 113 kilosta noustua onnistuneesti, alkoi tasoituspisteillä käyty kilpailu kääntyä lopullisesti lempääläläisnostajan eduksi. Lopulta toiseksi tulleen Siri Sytelän epäonnistuessa viimeiset työntönsä pääsi Gleisner työntämään peräti 115 kilon rautamäärää. Tällä nostolla olisi Gleisner korottanut EM-kisarajaansa C-tasolta B-tasolle ja tehnyt samalla myös MM-kilpailuihin oikeuttavan rajan. Onnistuneen rinnallevedon päätteeksi joutui Gleisner kuitenkin vielä tässä kisassa toteamaan painon olleen hieman liikaa.

Huipputulos 205 kiloa oikeutti nousemaan korkeimmalle korokkeelle, sekä kilpailuiden parhaan naisnostajan titteliin jo toisena vuonna peräjälkeen.

Ilona Naskali (vas.) ja Helmi Koikkalainen (oik.) nostivat ennätystuloksiaan. Keskellä toisen asteen opiskelijoiden sarjan voittanut Olivia Kononen.

Toisen asteen opiskelijoiden kisassa naisten sarjassa mitaleille nousi kaksi lempääläläisnostajaa, kun Kalevan lukion LeKiä edustava Helmi Koikkalainen sekä Tampereen Pyrintöä edustava, mutta Lempäälässä asuva ja Lempäälän lukiossa opiskeleva Ilona Naskali nostivat ennätyksiään.

Koikkalainen kohenteli Gleisnerin tapaan viikko aiemmin nostettuja ennätyksiään tempaamalla 57 kiloa ja rikkomalla uuden kymmenluvun työntönostossa 82 kilon työnnöllä. 139 kilon yhteistulos riitti tasoituspistekilpailussa kolmannelle sijalle.

Naskali pisti myös ennätyslistansa uusiksi tempaamalla 62 kiloa ja työntämällä 79 kiloa. Tällä suorituksella Naskalin kaulaan ripustettiin hopeinen mitali.

Hyvänä esimerkkinä seurayhteistyöstä voidaan pitää sitä, että vaikka Naskali edustaa naapuri paikkakunnan seuraa, on nuori nostaja nähty useasti ohjaamassa tulevien mestareiden punttikoulua Lempäälässä yhdessä LeKin valmentajien ja nostajien kanssa.