Tuote on kunnossa

Tutun sporttipersoonan kanssa tuli turinatuokion aiheeksi jääkiekko. Kaveri kertoi käyvänsä säännöllisesti Nokia Areenalla Tapparan peleissä, kymmenkunta kertaa kaudessa suurin piirtein. Kysyessäni, että oletko käynyt viime vuosina Hakkarissa katsomassa paikallista lätkää oli vastaus: En kertaakaan. Lisäkaneettina tuli perusteluiksi  epäreilua vertailua Nokia Areenan ja Hakkarin jäähallien fasiliteeteista.

LeKin ja S-Kiekon välistä Suomi-sarjan peliä lauantaina 4. marraskuuta oli katsomassa pöytäkirjan mukaan 157 henkeä. Luvussa liene mukana poissaolleet kausikorttilaiset, sillä Hakkarissa oli todella väljää. Itse tuote eli peli oli vauhdikas, tilannerikas ja tunteetkin kuumenivat, joten koossa oli oikein maukas lätkäkeitto. Jokainen kaukalossa viilettänyt pelaaja on käynyt läpi huippuseurojen junioriorganisaation eli ovat treenanneet lajia kauan, paljon ja tosissaan.

Hakkarin hallissa tarkenee, kun laittaa farkkujen alle pitkät alushousut, muistaa pipon ja hanskat. Pihan grillistä saa maukkaan pelimakkaran ja yläkerran kahviosta kahvit, limsat ja vaikka mitä tykötarvetta mokkapalasta paniniin. Eli puitteet ovat Suomi-sarjaan vähintäänkin kohtuulliset.

Kun jututtaa LeKin kiekkopomoja, on Suomi-sarja tällä hetkellä se taso, jota realistisesti Lempäälässä kyetään pyörittämään. Valtakunnallisen sarjan kulut ovat isot, puhutaan kuusinumeroisesta kulubudjetista. Hienoa olisikin, jos kotiotteluiden tulopotti olisi nykyistä huomattavasti isompi.

Lempääläiselle urheiluväelle heitän haasteen: Käy ainakin kerran kaudessa Hakkarissa katsomassa paikallista jääkiekkoa. Väitän, että on vaivan ja kympin arvoisen pääsylipun arvoista.