Pirkanmaan hyvinvointialue nostaa valmiustasoaan – syynä akuutti koronatilanne

Pirkanmaan hyvinvointialue siirtyy tehostettuun valmiuteen hoidon ruuhkautumisen edellyttämien erityisjärjestelyjen vuoksi, kertoo Pirha tiedotteessaan.

Koronaepidemia ja viime viikkojen liukkaat kelit ovat lisänneet Pirkanmaan hyvinvointialueella normaalista poikkeavaa hoidon tarvetta ja johtaneet poikkeusjärjestelyihin erityisesti kiireellisessä hoidossa ja vuodeosastojen toiminnassa. Ruuhkan purkamiseksi vuodeosastoilla on otettu käyttöön lisäpaikkoja ja kiireetöntä toimintaa on vähennetty. Samaan aikaan henkilöstön sairauspoissaolot hengitystieinfektioiden vuoksi ovat lisääntyneet.

Hyvinvointialue valmistautuu myös rokottamaan nopealla aikataululla riskiryhmiä koronatehosterokotteella. Viikolla 47 saapuu Pirkanmaalle 15 000 koronarokotetta.

Hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola on tehnyt Pirkanmaan hyvinvointialueella päätöksen tehostettuun valmiuteen siirtymisestä 8. marraskuuta. Tilannetta seurataan päivittäin.

Valmiustason säätely on hyvinvointialueen valmiussuunnitelman mukainen keino varautua häiriötilanteisiin ja johtaa niitä. Tehostetussa valmiudessa voidaan asettaa etusijalle muun muassa kiireisen toiminnan vaatimat työtehtävät, jos väestön terveys ja turvallisuus sitä edellyttävät.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?