”Olemme löytäneet tasaisuuden pelaamiseemme”, kiitteli LeKi-luotsi Mikko Sulonen kahden voiton viikonlopun jälkeen

Juuso Papinsaari häärää vastustajan maalin edessä. Papinsaaren saldo viikonloppuna maali ja kolme syöttöä. Kuva: Jarno Hietanen

Lempäälän Kisan jääkiekon Suomi-sarjan miehistö seilaa vahvassa myötätuulessa. Menneenä viikonloppuna kuittaantui tuplavoitto, kun Seinäjoki ja Jyväskylä saivat tuntea nahoissaan LeKin marraskuisen mahtivireen. Sarjakakkosena majailevalla LeKillä on nyt viisi voittoa putkeen.

Pari viikkoa sitten pelatun Seinäjoki-kotiottelun jälkeen tuntuu, että olemme löytäneet alkukauden kateissa olleen tasaisuuden pelaamiseemme. Joukkueessa on päällä hyvä pöhinä, hehkutti pääruoska Mikko Sulonen suojattejaan.

 

Seinäjoen S-Kiekko on hyvän kotijoukkueen maineessa, mutta LeKin vahva joukkuepelaaminen neljällä tasaisella ketjulla mursi S-Kiekon etenkin toisessa ja kolmannessa erässä. Loppuluvut Seinäjoellä olivat LeKi ensiksi mainittuna 8–4.

LeKin tykki numero yksi oli Juho Painilainen, joka iski kiekon kolmesti ohi S-Kiekon molarin Topi Salokankaan. Yhden osuman ja yhden syötön kuittasi nimiinsä myös LeKin tuorein pelaaja, hyökkääjä Valtteri Kekarainen.

Valtteri liittyi LeKiin Kooveesta. Hän oli aloitteellinen siirrosta ja kun tutkimme miehen taustat ja saimme hyvässä hengessä asiat sovittua Kooveen kanssa, saimme pätevän täydennyksen hyökkäyskalustoomme, taustoitti Sulonen.

 

Valtteri Kekarainen on 23-vuotias joensuulaisjuurinen raamikas pelaaja. Joensuun Jokipoikien ja Imatran Ketterän junioripolun läpikäynyt pelimies yritti Mestis-läpimurtoa Jokipojissa ja kuluvalla kaudella Kooveessa, mutta isoa roolia ei kummastakaan löytynyt. Avauspelit Lempäälässä osoittivat, että Kekaraisesta LeKi saa isoa iloa kauden aikana.

Viikonlopun toisen voittonsa LeKi hankki kotijäältä Hakkarista, kun kauden ennätysyleisö (259) näki lempääläisten 5–1-voiton sarjajumbo Jyväskylän Riemusta.

LeKin yllätystykki oli puolustaja Riku Väkiparta, joka iski kaksi maalia. Jykevä Väkiparta on totuttu näkemään enemmän vahvana oman pään luutana kuin ratkaisijana, joten maalit maistuivat erityisen makealta kokeneelle pelaajalle.