Ensimmäinen Antti-patsas Kari Toloselle – ”Hyvä esimerkki paikallisesta elinvoimasta”

Kari Toloselle myönnettiin Antti-patsas elinvoimaa edistävästä ja yhteisöjen hyväksi tekemästään työstä. Hän on aktiivisesti mukana järjestötoiminnassa, esimerkiksi Lempäälän Yrittäjissä ja Pirkanmaan yrittäjäyhdistyksessä. Kuva: Katariina Rannaste

Tuntuuko, että joillakin ihmisillä on vuorokaudessa tunteja enemmän kuin toisilla?

Tämä ajatus nousi LVS:n päätoimittaja Seppo Kummalan mieleen, kun hän kävi läpi paikallislehden ensimmäisen Antti-patsaan saajan työ- ja harrastushistoriaa. Luettelo on hengästyttävä.

LVS:n ensimmäisen Antti-patsaan sai lempääläinen monitoimimies, järjestöneuvos Kari Tolonen.

Antti-patsas on paikallislehtien myöntämä tunnustus yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka toiminnallaan edistää paikallista elinvoimaa ja tekee asioita yhteisön hyväksi.

Palkinto on nimetty ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan, 1700-luvulla eläneen Antti Lizeliuksen mukaan.

 

Palkinto luovutettiin Kari Toloselle keskiviikkona 29. marraskuuta pidetyssä juhlatilaisuudessa.

Seppo Kummala perusteli valintaa muun muassa sillä, että Tolonen on tehnyt paljon työtä yhteisöjen eteen mitä moninaisimmissa toimissa. Hän on yrittäjä, järjestöaktiivi sekä luottamushenkilönä kunnallispolitiikassa ja seurakunnassa.

– Kari Tolonen on hyvä esimerkki paikallisesta elinvoimasta, jota toteutetaan tekemällä yhdessä pyyteettömästi yhteisten asioiden eteen, Kummala totesi.

Tolonen toi kiitospuheessaan esiin, että yhteistyö lehden kanssa on ollut pitkällinen. Hän on järjestänyt lehden kanssa yhteistyössä muun muassa valokuvauskilpailuja ja aikoinaan yrittäjäjuhlia.

– Lehden kanssa on ollut hyvä toimia. Mitä sovitaan, se toteutuu, hän totesi.

 

Samassa tilaisuudessa LVS:n konkaritoimittaja Erkki Koivistolle luovutettiin Uutismedialiiton paikallislehdistön kultainen ansiomerkki.

Koivisto aloitti työuransa LVS:ssä marraskuussa 1994. Jo ennen sitä hän oli toiminut lehden avustajana. Ennen Lempäälään asettumistaan Koivisto ehti työskennellä muun muassa Ilta-Tampereessa, Ingressi Oy:ssä ja Iltalehdessä.

– Työuraa LVS:ssä on kertynyt jo pyöreät kolme vuosikymmentä, ja kokemus näkyy Erkin teksteissä, Kummala sanoi.

 

Konkaritoimittaja Erkki Koivistolle myönnettiin Uutismedialiiton paikallislehdistön kultainen ansiomerkki. Työuraa on LVS:ssä kertynyt jo pyöreät kolme vuosikymmentä. Kuva: Katariina Rannaste

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?