Jussi Harmaala toipui koronasta ja otti voimanoston SM-kultaa ennätystuloksella

Jussi Harmaala (keskellä), Tatu Karppinen ja Juuso Myllykangas ylsivät mitaleille voimanoston SM-kisoissa M40-sarjassa. Kuva: Tea Harmaala

Vuosi sitten lempääläinen Jussi Harmaala kävi tiukan kisan klassisen voimanoston SM-kisoissa Oulussa ja sijoittui ennätystuloksellaan hopealle. Tänä vuonna kisamatka suuntautui Kankaanpäähän ja Harmaalalla oli tavoitteena ainoastaan nostaa uudet ennätysraudat, joita kilpatoverit eivät saa ylös. Tavoite toteutui ja Harmaala paranteli yhteistulostaan lähes 30 kilogrammalla; penkkipunnerrus yhteistuloksessa 2,5, kyykky 15 ja veto 10 kilolla.

– Penkkikisoissa olen nostanut 2,5 kiloa enemmän, mutta yhteistuloksissa tämä 165 kiloa oli ennätykseni, Harmaala kertoo.

Helpolla SM-kulta ei kovassa sarjassa irronnut. Voitto ratkesi vasta viimeisellä nostolla, sillä sarja oli tasainen. Oman jännityksensä Harmaalalle toi kolme viikkoa ennen kisoja kohdalle osunut korona. Se katkaisi määrätietoisen 16 viikon mittaisen kisatreeniohjelman ja pudotti pari kiloa miehen painosta. Hänen kisapainonsa oli 91,32 kiloa, eli reilusti alle sarjan 93 kilon enimmäispainon.

– Tiesin olevani ennätyskunnossa, mutta koronasta toipuminen hieman jännitti. Heti kisan ensimmäisessä jalkakyykyssä molemmat etureiteni kramppasivat pahasti, mutta sain painot ylös ja ajattelin, että tässäkö tämä kisa oli.

Toiseen kyykkyyn Harmaala aseteli toinen jalka vielä krampaten. Sitä hieroessa mies unohti kiristää nostovyönsäkin. Epävarma nosto kuitenkin onnistui hyväksytysti ja kolmanteen kyykkyyn mennessä molemmat jalat olivat jo kunnossa. Kyykkyennätys 245 kiloa nousikin sitten puhtaalla suorituksella, kuten loput kisanostoista. 680 kilon yhteistulos on roimasti aiempaa parempi ja sarjassaan Suomen kolmanneksi kovin tulos kautta aikain.

Seuraavaksi Harmaala tähtää penkkipunnerruksen SM-kisoihin, jotka kisataan tammikuussa. Kuluvan vuoden kisoissa Harmaala sijoittui toiseksi, joten tammikuussa selkeä tavoite on kirkastaa tämäkin mitali kullaksi.

Kankaanpään SM-kisoissa kisasivat Lempäälän Voimailijoilta myös Esa Hiltunen ja Jani Helenius. Hiltunen sijoittui sarjassaan M50 alle 93-kiloiset neljänneksi yhteistuloksella 572,5 kiloa. Hän paranteli ennätystään kisassa 20 kilolla.

Jani Helenius nosti komean ennätystuloksensa 500 kiloa ja sijoittui sarjassa M40 alle 93 kiloa kahdeksanneksi. Helenius kisaa samassa Jussi Harmaalan kanssa.

 

LeVon nostajien tuloksia:

Esa Hiltunen M2-93kg jk.197,5kg pp. 135kg mv. 240kg yt. 572,5kg yhteistulos ennätys parani 20 kilolla. Sija 4.

Jani Helenius M1-93kg jk. 190kg pp. 115kg mv. 195kg yt. 500kg sija 8.

Jussi Harmaala M1-93kg jk. 245kg pp. 165kg mv. 270kg yt. 680kg ennätys parani 30kg. 1.

 

Artikkelia muutettu, korjattu tekstiin Harmaalan kyykkytulos 245:ksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?