LeKi notkahti Hakkarissa

Ykkösveskarin rooliin noussut Vatteri Kyllinen vedettiin joukkueen herättämiseksi vaihtoon LeKin ollessa neljän maalin takaa-ajossa. Kuva: Jarno Hietanen

Lempäälän Kisan voittoputki jääkiekon Suomi-sarjassa katkesi Hakkarissa, kun uusikaarlepyyläisjoukkue MuIK kävi ryöstämässä pisteet lukemin 1–4 (0–2, 1–2, 0–0). Ottelun ratkaisu oli vierasjoukkueen tehokkuus ja lempääläisjoukkueen liian suuri jäähymäärä.

Emme saaneet koneita käyntiin, ennen kuin viimeisessä erässä. Ylivoimamme oli tehotonta ja liikaa olimme alivoimalla, tiivisti LeKin valmentaja Mikko Sulonen pelin meiningin.

MuIK siirtyi avauserässä johtoon, vaikka kärsikin neljä pikkukakkosta. LeKi ei ylivoimillaan saanut mainittavampaa aikaan. Kun Juho Arminen vei toisen eräsä alkuhetkillä MuIK:n jo kolmen maalin karkumatkalle, alkoi puolestaan lempääläisten jäähyily. LeKi otti toisessa erässä peräti 20 minuuttia jäähyjä, mukana lukemissa oli Väinö Österlundin isompi rangaistus.

Vastustaja oli aktiivisempi kentän jokaisella osa-alueella ja yksinkertaisesti teki enemmän töitä kuin me, arvosti Mikko Sulonen MuIK:n energisyyttä.

Päätöserässä LeKi ei kunnon kiriä aikaan saanut, joukkueen ainoaksi osumaksi jäi toisen erän lopussa syntynyt Tuukka Hietamäen osuma. Kolmannessakin erässä jäähypukki oli miehitetty molemmin puolin ahkerasti. Lämpimät tunteet näkyivät kaukalossa pieninä nahisteluina.

LeKi jatkaa pelejään 9. joulukuuta Savonlinnassa.