Lempo-Volleyn naisjoukkue palasi voittokantaan – Lempo-Volleyn miehille jälleen 2–3-vierastappio

Anna Kaisa Kerminen ja Roosa Päykkönen olivat tärkeissä rooleissa, kun Lempo palasi voittokantaan. Kuva: Taisto Niukkanen

Hakkarin parketilla nähtiin iloisen helpottuneita nuoria naisia lauantaina 2. joulukuuta, kun Lempo-Volleyn naiset palasivat voittojen tielle lentopallon ykkössarjassa ottelussa Vaasan Kiistoa vastaan. Lempottarien voittonumerot kirjattiin 3–0 (26–24, 25–23, 25–21).

Puhdas voitto tuntuu mukavalta. Pysyimme kärsivällisinä, emmekä lähteneet tiukoissakaan paikoissa räiskimään, kiteytti Lempon parhaana palkittu takakentän ikiliikkuja, libero Anna Kaisa Kerminen pelin juonen.

Vaasan Kiisto on sarjajumbo, jo jonkin verran keskikastista tippuneena, mutta antoi tosi tiukan vastuksen joka erässä. Avauserä venyi jatkopalloille, kunnes Roosa Päykkösen ratkaisulla Lempo kuittasi voittopisteen. Toisessa erässä tasatahti jatkui, mutta tällä kertaa eräpallossa kovan suorituksen teki hakkuri Karoliina Viitaniemi. Kolmas erä oli jo hitusen selkeämpi, vaikka Vaasa lopussa melkein Lempon tuntumaan nousikin.

Lempon valmentaja Tuomas Alatalo kiitti suojattiensa henkistä päättäväisyyttä.

Tyytyväinen olen erien tiukkojen hetkien tekemiseen. Usko omaan pelaamiseen pysyi hyvällä tasolla ja saimme ansaitun voiton, kommentoi Alatalo.

 

Runkosarjan puolivälissä Lempo on sarjakärjessä, kuitenkin kolme ottelua enemmän pelanneena kuin sarjakakkonen Salo. Pisteitä on koossa 21 kappaletta, joten tavoite pudotuspeleistä ja niiden avauskierroksen kotiedusta on erittäin realistinen. Neljä runkosarjan parasta saa kotiedun ja kahdeksan parasta pääsee kevään pudotuspeleihin.

Lempon yleispelaaja Tessa Francke pääsi farmiemoseura LP Kangasalan mukaan liigaan ja sai tulikasteensa pääsarjassa, kun Kangasala nuiji paikallisvastustaja Oriveden Ponnistuksen.

Lempon miestiimi matkasi hiukan siipirikkoisena Pielavedelle, missä paikallinen Sampo niputti lempääläiset tasaisessa ottelussa erin 3–2 (26–24, 17–25, 22–25, 25–18, 17–15). Kuten pikkupisteet kertovat, oli useampi erä tosi tasainen. Viidennessä erässä Lempo pääsi jo ottelupalloonkin, mutta Sampon nuori liiga-apu Jami Heiskanen oli erän lopussa terästä ja hoiti viimeiset pinnat Sammolle.

Tuomas Sillanpää oli lempolaisista hurjassa vireessä iskien 29 pistettä, muu joukkue jäi tilastoissa pieniin lukuihin. Tappio oli Lempolle kauden kolmas, kaikki ovat tulleet lukemin 2–3 ja vieraskentiltä. Tuleva viikonloppu näyttää, missä kohtaa Lempo runkosarjassa tulee olemaan, kun lauantaina sarjakärki Oulun Kisko saapuu Hakkariin ja heti perään sunnuntaina 10. joulukuuta samalle parketille saapuu East-Volley Savonlinnasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?