Kinkkua pitää olla ja laatikoita

Perunalaatikkoa on tarjolla useimmissa kodeissa jouluaterialla. Kuva: Saarioinen

 

Perinteisellä jouluruolla on vankka asema suomalaisten joulupöydissä. Lähes 90 prosenttia suomalaisista kattaa joulupöytään perinteisiä jouluruokia.

Yli puolet suomalaisista kertoo nostavansa joulupöytään tarjolle aina samat, perinteiset jouluruoat. Kinkun lisäksi joulupöydästä löytyvät tyypillisimmin laatikkoruoat, kylmäsavulohi sekä rosolli sekä riisipuuro. Tärkeimmät valintakriteerit tuotteita ostettaessa ovat tuotteiden ja valmistajan tuttuus sekä laatikoissa käytettyjen juuresten kotimaisuus.

Vuosittain suomalaisten joulun viettoa ja syömistä tutkivan Saarioisten mukaan 65 prosenttia kuluttajista ostaa joululaatikot valmiina. Noin puolet tuunaa niitä mielellään, kolmannes ainakin silloin tällöin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?