Bernhardilainen oli kadoksissa lähes kuukauden: Paras joululahja saatiin pakettiin jouluaattoiltana vapaaehtoisten avulla

Tämä onnea on. Kotiin pääsyn jälkeen koira silminnähden nautti olostaan.

 

Lempäälästä karannut isokokoinen koira saatiin loukkuun ja takaisin kotiin omistajien hoivaan jouluaattona. Bernhardinkoiratyttö oli lähtenyt omille teilleen kotoaan melkein kuukautta aiemmin 26. marraskuuta.

Koirasta oli joulukuun aikana saatu muutamia näköhavaintoja Kangasalan, Ruskon ja Lempäälän alueella. Arka koira ei ollut helposti saatavissa kiinni, ja ennen joulua havainnot koirasta alkoivat vähentyä.

Ilmoitus karkulaisesta tuli Etsijäkoiraliitolle 20. joulukuuta, ja vapaaehtoisten työn ansiosta koira saatiin houkuteltua loukkuun jouluaattona, ja se pääsi viettämään joulua oman perheen hellään hoivaan.

 

Etsijäkoiraliitto sai ilmoituksen karkulaisesta 20. joulukuuta. Vapaaehtoisten työn ansiosta koira saatiin houkuteltua loukkuun jouluaattona ja se pääsi viettämään joulua vielä samana päivänä oman perheen hellään hoivaan.

Joulun ihme saatiin aikaan tiiviillä yhteistyöllä. Loukutusta johti Etsijäkoiraliitto, kokenut loukuttaja Riitta Salminen vastasi kameroista, Outi Taipale toimitti paikalle riittävän suuren loukun, Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:n, koiraloukutuksesta vastaava Ami Matalamäki teki hajujälkeä ja hoiti loukutusta paikan päällä. Lukuisat vapaaehtoiset avustivat niin varsinaisessa loukutuksessa, viestin levittämisessä kuin havaintojen ilmoittamisessakin.

PESU ry kiittää kaikkia, joiden ansiosta karkulainen pääsi takaisin kotiin. Erityiskiitoksen saa kotitalous, joka oli päiviä ruokkinut koiraa pihalleen, ja antoi pihansa loukutuskäyttöön sekä avusti muutenkin projektin onnistumisessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?