Kuntajohtajat kertovat ilot ja surut – millainen vuosi on kunnille tulossa?

Miltä kuntien tulevaisuus näyttää? Kuntajohtajat kertovat mahdollisuuksista ja uhkakuvista. Liki 25 000 asukkaan Lempäälää johtavaa Heidi Rämöä epäilyttävät eniten tulevissa vuosissa valtion päätökset, erityisesti rahoitukseen liittyvät muutokset. – Koko Tampereen kaupunkiseutu on Suomen ydinaluetta, kun tarkastellaan elinvoimaa ja kasvun mahdollisuuksia. Valtion aiemmat uudistukset ovat rapauttaneet rahoitusjärjestelmää. Seutumme kunnat, joissa syntyvyys on vielä suurempaa kuin kuolleisuus, tarvitsevat niin päivähoidon kuin opetuksen osalta valtiolta nykyistä parempaa vastuunkantoa rahoituksesta. Lapsissa ja nuorissa kasvaa tulevaisuutemme, heihin on satsattava, kunnanjohtaja vaatii. Rämön mielestä myönteistä Lempäälän tulevaisuudessa on nimenomaan elinvoiman lisäämisen mahdollisuudet. – Ensi vuonna etenemme Sääksjärven osayleiskaavan hyväksymisessä, mikä edistää uuden juna-aseman valmistumista. Lisäksi satsaamme liikunta- ja vapaa-aika palveluihin. Ystävänpäivänä 14. helmikuuta avaamme Lempäälä-areenan. Kuntalaisten kauan toivoma uimahalli-kylpylä otetaan puolestaan käyttöön syksyllä. Iloitsemme myös siitä, että vuoden 2026 Lempäälän asuntomessujen ensimmäiset tontit luovutetaan vuoden alussa, Rämö tarkentaa.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.