Pirkanmaan kirjoituskilpailu käynnistyi: osallistumisaika

Tampereen kaupunginkirjaston vuosittain järjestämä Pirkanmaan kirjoituskilpailu on käynnissä. Pirkanmaalla asuville, työskenteleville tai opiskeleville harrastajakirjoittajille tarkoitetun kilpailun osallistumisaika jatkuu helmikuun loppuun.

Järjestyksessään jo 73. Pirkanmaan kirjoituskilpailuun voivat osallistua sellaiset, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta. Kilpailun palkintolautakuntaan kuuluvat vuonna 2024 toimittaja Tero Alanko, kirjailija, sanataideopettaja Päivi Haanpää, runoilija, lastenkirjailija Anna Elina Isoaro sekä kirjailija J.P. Laitinen.

Kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti. Kummankin sarjan voittaja palkitaan1 000 euron rahapalkinnolla. Rahapalkintojen lisäksi jaetaan kunniamainintoja.

Kilpailuun voi jättää kilpailutöitä sähköisesti pdf-muodossa kirjoituskilpailun verkkosivuilla olevalla e-lomakkeella. Kilpailutöitä voi toimittaa myös paperisina Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin

Pirkanmaan kirjoituskilpailun osallistumisaika päättyy 29. helmikuuta. Tekstit on kirjoitettava koneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Fonttikoon on oltava vähintään 12 pistettä ja rivivälin 1 tai enemmän. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 10 sivua. Lyriikkasarjassa toivotaan yksi runo/sivu -asettelua.

Paperisina toimitettaviin kilpailutöihin tulee liittää mukaan tekijän oikea nimi ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kirjoittaja osallistuu molempiin sarjoihin, kilpailutyöt on lähetettävä kumpikin omissa kuorissaan.

Kilpailuun voi osallistua vain suomenkielisillä teksteillä.

Kilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa pääkirjasto Metsossa. Palkitut työt julkaistaan kirjaston verkkosivuilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?